VIDEO Istoria se repetă: Boeing doborât în Ucraina. Americanii au făcut la fel cu un Airbus cu 290 de civili. SUA le-a dat criminalilor medalii pentru curaj

VIDEO Istoria se repetă: Boeing doborât în Ucraina. Americanii au făcut la fel cu un Airbus cu 290 de civili. SUA le-a dat criminalilor medalii pentru curaj

Americanii au susţinut că au confundat Airbusul A300 cu un avion de război F-14

Nu e pentru prima dată când un avion commercial e atacat, iar oamenii nevinovaţi îşi pierd vieţile. Americanii se luptă, de ani de zile, împotriva actelor de terrorism, însă sunt responsabili pentru o crimă sângeroasă pe care presa internaţională a „îngropat-o“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din primele informaţii reiese că Boeing-ul companiei Malaysia Airlines a fost doborât lângă Doneţk de o rachetă lansată de pe teritoriul Ucrainei. Deocamdată, se fac investigaţii în acest caz, însă, altul, dovedit şi la fel de grav s-a petrecut în 1988 în apele Golfului Persic.
 
La 3 iulie 1988, un Airbus A300, aparţinând companiei Iran Air, a decolat din Bandar Abbas cu destinaţia Dubai (Emiratele Arabe Unite). Aeronava era încă în faza de decolare, când o navă americană de război, USS Vincennes, a doborât-o cu o rachetă, deasupra Golfului Persic.   
 
Americanii au susţinut că au confundat Airbusul A300 cu un avion de război F-14! Mai mult, ei au spus că li s-a părut că avionul era în coborâre pentru a bombarda nava, pe când zborul 655 era în urcare! 
 
Seria explicaţiilor ridicole a continuat, atunci când reprezentanţii SUA au dezvăluit că au încercat să ia legătura cu Airbusul A300 pe o frecvenţă militară. Asta în condiţiile în care, fiind o aeronavă comercială, zborul Iran Air 655 n-avea acces la frecvenţele militare. 
 
SUA nu şi-au cerut niciodată scuze pentru doborârea avionului, iar echipajul navei USS Vincennes a primit medalii şi distincţii pentru curaj şi servicii extraordinare, la revenirea în State!
 
Dintre cei 290 de pasageri aflaţi la bord, 66 erau copii. În 1996, SUA le-au plătit familiilor victimelor sume cuprinse între 150.000 şi 300.000 de dolari, drept despăgubire.
 
VEZI UN REPORTAJ DESPRE ZBORUL IRAN AIR 655

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările