VIDEO Indonezia: Nouă serie de erupţii ale vulcanului Anak Krakatoa. Nivelul de alertă a fost ridicat, zboruri redirecţionate

VIDEO Indonezia: Nouă serie de erupţii ale vulcanului Anak Krakatoa. Nivelul de alertă a fost ridicat, zboruri redirecţionate

Vulcanul Anak Krakatoa

Nivelul de alertă pentru vulcanul Anak Krakatoa din Indonezia a fost ridicat la cel mai înalt nivel posibil, după o serie de erupţii, iar zborurile au fost redirecţionate, a anunţat Agenţia Indoneziană pentru Gestionarea Dezastrelor (BNPB), relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Toate zborurile din jurul vulcanului au fost redirecţionate şi a fost impusă şi o zonă interzisă de 5 km.
 
Agenţia Indoneziană pentru Gestionarea Dezastrelor (BNPB) a declarat că nivelul de alertă a fost ridicat de la nivelul doi la trei din cauza creşterii activităţii vulcanice.
 
"Activitatea vulcanică a lui Anak Krakatoa continuă să crească", a transmis BNPB într-o declaraţie de presă, citând datele furnizate de Institutul Vulcanologic din Indonezia.
 
 "Zona de pericol [s-a extins] de la 2 km la 5 km ... oamenilor şi turiştilor le este interzis să desfăşoare activităţi pe o rază de 5 km".
 
Sâmbăta trecută, erupţia vulcanului a declanşat un tsunami care a ucis sute de oameni.
 
Bilanţul tsunamiului care a lovit zonele de coastă ale insulelor indoneziene Java şi Sumatra a crescut la 429 de morţi, 1.500 de răniţi şi 154 de persoane dispărute, a informat marţi un oficial local, citat de DPA.
 
Tsunamiul a lovit coastele meridionale din Sumatra şi extremitatea occidentală a insulei Java sâmbătă în jurul orei locale 21.30 (14.30 GMT).
 
Fenomenul a fost cauzat de o alunecare de teren submarină apărută în urma erupţiei vulcanului Anak Krakatoa, aflat la circa 50 de kilometri de coastă, au conchis experţii.
 
Distrugerile cauzate de tsunami au afectat cinci districte de pe cele două insule, cel mai grav lovit fiind Pandeglang, de pe coasta vestică a insulei Java. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: