VIDEO Imagini rare cu trenul lui Kim, surprinse în timpul ultimei sale călătorii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un coborând din trenul său blindat într-o staţie din Rusia FOTO AFP/ Serviciul de presă al Administraţiei Primorskii Krai/ Aleksandr Safranov
Kim Jong-un coborând din trenul său blindat într-o staţie din Rusia FOTO AFP/ Serviciul de presă al Administraţiei Primorskii Krai/ Aleksandr Safranov

În pofida măsurilor stricte de securitate, un internaut a reuşit să obţină imagini rare cu trenul dictatorului nord-coreean Kim Jong-un în timpul ultimei sale călătorii în străinătate.

Faimosul tren de culoare verde al lui Kim Jong-un a fost filmat cu o cameră montată între şine. Filmuleţul, publicat pe canalul de YouTube RailWay, a fost făcut în timpul intrării dictatorului nord-coreean la Vladivostok, unde s-a întâlnit la sfârşitul lunii trecute cu preşedintele rus Valdimir Putin. Administratorul canalului a spus, pentru Sputnik News, cum a reuşit să filmeze şi ce crede despre acest tren înconjurat de zvonuri.

„Faptul că nimeni nu a observat camera s-a datorat hazardului şi unui calcul. Căile ferate au fost verificate înainte de trecerea trenului“, a declarat el.

Potrivit lui, contrar tuturor rumorilor, agenţii responsabili de securitatea lui Kim nu sunt poziţionaţi la fiecare 100 de metri de-a lungul traseului.

„Văzut de jos, evident că nu este un tren obişnuit. Primul lucru care sare în ochi sunt discurile de frână. Noi nu avem aşa ceva“, afirmă el.

Deşi Rusia şi Coreea de Nord au ecartamente diferite, trenul lui Kim pare că nu trebuie să îşi schimbe boghiurile.

„Acest tren este compus din 12 vagoane care, deşi sunt asemănătoare unor vagoane chineze, se vede clar că se diferenţiază de acestea. Din punctul meu de vedere, schimbarea boghiurilor ar lua mult timp şi pur şi simplu nu ar fi raţională. Ar fi mult mai simplu să aibă boghiuri variabile“, a apreciat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite