VIDEO Hong Kong: Ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine într-un centru comercial

VIDEO Hong Kong: Ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine într-un centru comercial

Manifestanţi pro-democraţie s-au strâns, duminică, într-un centru comercial din Hong Kong, iar militanţi radicali au vandalizat o staţie de metrou. Autorităţile au reuşit să contracareze o acţiune care urma să se desfăşoare la aeroport, relatează AFP şi Reuters.

Forumurile de mesagerie folosite de participanţii la mişcarea de protest i-au invitat pe manifestanţi să “testeze” capacitatea de rezistenţă a aeroportului, perturbând legăturile feroviare şi ocupând clădirile. Pentru a evita ca manifestanţii să vină în număr mare şi pentru ca acţiunea să fie un eşec, legăturile feroviare şi rutiere către aeroport au fost reduse şi controlate de poliţişti cu stricteţe.
 
Aeroportul din Hong Kong a mai fost ţinta manifestanţilor care denunţă, din iunie, încălcarea libertăţilor şi ingerinţa Beijingului în afacerile regiunii semiautonome.
 
Duminică, în al 16-lea weekend de mobilizare, mii de manifestanţi s-au reunit într-un centru comercial din Sha Tin. Ei au cântat şi au făcut origami. “Chiar dacă suntem foarte obosiţi, nu putem renunţa la drepturile noastre. Vom continua să ieşim dacă mişcarea durează 100 de zile, 200 de zile sau chiar 1000 şi nu obţinem ceea ce vrem”, a declarat pentru AFP o manifestantă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: