VIDEO Dragoste neţărmurită pentru fostul rege: sute de mii de thailandezi au cântat imnul naţional în faţa Marelui Palat în memoria lui Bhumibol

VIDEO Dragoste neţărmurită pentru fostul rege: sute de mii de
thailandezi au cântat imnul naţional în faţa Marelui Palat în memoria
lui Bhumibol

FOTO Bangkok Post

Sute de mii de thailandezi s-au strâns sâmbătă, în apropierea Marelui Palat din Bangkok, pentru a cânta imnul naţional în onoarea regelui Bhumibol Adulyadej, decedat pe 13 octombrie la vârsta de 88 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii, îmbrăcaţi în majoritatea lor în negru şi ţinând în mâini portrete ale fostului rege, s-au adunat în parcul Sanam Luang din Bangkok pentru a intona imnul naţional al Thailandei alături de un cor de 100 de persoane susţinut de Orchestra filarmonică a Siam-ului, transmite agenţia de presă DPA, citată de Agerpres.

Parcul Sanam Luang s-a umplut de lume cu peste o oră înaintea începerii ceremoniei în memoria regelui Bhumibol, iar traficul pe străzile din zonă a fost blocat pentru mai multe ore.

Ceremonia a fost organizată de producătorul thailandez de film Chatrichalerm Yukol, care a înregistrat evenimentul pentru a fi transmis ulterior pe canalele de televiziune şi în cinematografele din întreaga ţară, potrivit publicaţiei Bangkok Post. Bhumibol Adulyadej,suveranul cu cea mai îndelungată domnie din lume, a încetat din viaţă pe 13 octombrie.

Pentru thailandezi, monarhul este o figură unificatoare, pe fondul incertitudinii politice care afectează ţara în ultimii ani.

Prinţul moştenitor al Thailandei Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 64 de ani, i-a succedat tatălui său, în onoarea căruia a fost decretat un an de doliu naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările