VIDEO China promovează reuniunile Partidului Comunist cu un videoclip de muzică rap în limba engleză

VIDEO China promovează reuniunile Partidului Comunist cu un videoclip de muzică rap în limba engleză

Captura video

Agenţia chineză de stat Xinhua a publicat o versiune în limba engleză a unui videoclip de muzică rap, pe 4 martie, promovând două evenimente importante ale anului, Congresul Naţional al Poporului (NPC) şi Comitetul Naţional al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CPPCC), cunoscute sub denumirea de „cele două sesiuni.”

Anul acesta, cele două sesiuni au început pe 5 martie. Lansat cu doar o zi înainte de conferinţa politică, clipul muzical, care a fost compus şi interpretat de către rapperul chinez Su Han, a ilustrat „cele două sesiuni” ca o oportunitate de a expune punctele forte ale Chinei, potrivit Global Voices.
 
 
Videoclipul include imagini cu cele mai recente realizări ale Chinei, inclusiv sonda spaţială care a aterizat pe partea îndepărtată a Lunii, eforturile de reducere a sărăciei şi supercomputerul Sunway TaihuLight.
 
Videoclipul de propagandă are o melodie densă din punct de vedere liric şi pe alocuri îndoielnică gramatical.
 
Pe Twitter, clipul rap „cele două sesiuni” a fost întâmpinat cu scepticism, dar şi cu entuziasm. 
 
În ultimii ani, Partidul Comunist Chinez a folosit genuri muzicale populare, precum rapul, pentru a încerca să transmită mesaje către occidentali.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările