VIDEO Aplicaţie prin care utilizatorii sunt avertizaţi că se află în apropierea unei persoane rău platnice

VIDEO Aplicaţie prin care utilizatorii sunt avertizaţi că se află în apropierea unei persoane rău platnice

A devenit aproape imposibil să ai o viaţă privată în China. Aplicaţia WeChat avertizează utilizatorul când o persoană cu datorii se află la mai puţin de 500 de metri de el. Acesta se doreşete  a fi un sistem de umilire publică destinat să descurajeze rău platnicii.

Administraţia provinciei Hebei, din nordul Chinei, a dezvoltat o aplicaţie pe WeChat, echivalentul WhatsApp în China, care din 14 ianuarie, îşi avertizează utilizatorii cu un flash atunci când se află la mai puţin de 500 de metri de un datornic. Mai mult, îi dezvăluie numele, numărul de identitate şi motivul prezenţei pe această listă neagră. „Aceasta face parte din măsurile noastre de a crea un mediu social credibil,“  a declarat un purtător de cuvânt al Tribunalului Poporului pentru China Daily, subliniind că acestă măsură este menită să-i determine pe rău platnici să-şi achite datoriile.
 
Acest proiect este rezultatul unei decizii, din 2017 a Departamentului de publicitate al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, al Curţii Supreme şi a Comisiei de reglementare bancară din China.Platformele online sunt "dezvoltate şi gestionate pe baza datelor furnizate de instanţele locale", potrivit site-ului Xinhuanet. Curtea Supremă de Justiţie a declarat că l-a peste 6 milioane de chinezi le-au fost refuzată călătoria cu avionul din cauza datoriilor sau a unui comportamentului social nepotrivit ...
 
Începând cu 1 mai 2018, China a lansat, de asemenea, un program de rating social bazat pe comportamentul online şi real al locuitorilor. În funcţie de rating, unui chinez îi poate fi permisă sau interzisă călătoria cu avionul sau cu trenul , refuzată o viză, să se înregistreze pe site-uri de dating, sau să obţină o promovare etc.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: