VIDEO Americanii şi ruşii au evitat la mustaţă o coliziune între navele lor de război în Marea Filipinelor. Ambele părţi se acuză reciproc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO US Navy
FOTO US Navy

Nava americană USS Chancellorsville a fost aproape de o coliziune cu un distrugător rus Udaloi I în Marea Filipinelor, cele două vase ajung la o distanţă de doar 15 metri una de cealaltă, potrivit unui comunicat al Flotei a Şaptea.

Marina americană a făcut public un video cu incidentul, vineri. Chancellorsville îşi recupera unul dintre elicoptere, păstrând „un curs şi o viteză stabile“, când nava rusă a venit din spatele vasului american, pe partea dreaptă, „accelerând şi apropiindu-se la o distanţă periculoasă“, a spus purtătorul de cuvânt al Flotei a Şaptea, Clay Doss.

„Această acţiune nesigură a forţat Chancellorsville să execute manevre pentru a evita coliziunea“, a adăugat Doss.

Reuters a transmis, vineri, că Flota Pacifică a Rusiei a acuzat o navă militară americană că a fost aproape să cauzeze o coliziune cu un vas miliar rusesc din cauza a ceea ce ruşii au numit „manevre periculoase“.

Marina rusă a informat că nava americană USS Chancellorsville s-a apropiat la o distanţă de doar 50 de metri de nava rusească Admiral Vinogradov. Admiral Vinogradov a fost forţată să ia măsuri de urgenţă pentru a evita o coliziune, au mai transmis autorităţile ruse.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite