UPDATE: Un feribot cu 350 de pasageri la bord s-a scufundat în apropiere de coasta de est a Papua Noua Guinee. Doar 28 de supravieţuitori

UPDATE: Un feribot cu 350 de pasageri la bord s-a scufundat în apropiere de coasta de est a Papua Noua Guinee. Doar 28 de supravieţuitori

Locul unde a avut loc tragedia (foto www.aljazeera.com)

Un feribot s-a scufundat, joi dimineaţă, în apropiere de coasta de nord-est a Papua Noua Guinee cu aproximativ 350 de pasageri la bord. Până în acest moment doar 28 de persoane au fost salvate, potrivit cbc.ca.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 10: 30 Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Siguranţă Maritimă au declarat că până acum au fost salvaţi între 198 şi 219 oameni. Coordonaorul echipei de salvare a declarat că până acum nu au fost găsite corpurile celor daţi dispăruţi.

Compania maritimă Star Ships a pierdut contactul cu nava MV Rabaul Queen la ora locala 6 a.m. (22:00, miercuri, ora României) în timp ce aceasta naviga între porturile Kime şi Lae pe coasta de est a ţării.

"Confirmăm că nava s-a scufundat şi pasagerii sunt în apă şi aşteaptă echipajele de salvare. Condiţille meteorologice nefavorabile credem că a dus la acest dezastru. Compania nu crede că erau şi persoane cu cetăţenie străină la bordul vasului , însă Comisia Ambasadelor va verifica acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, John Whitney, afirmând că asistă la o tragedie.

"Echipe de salvare australiene sunt în zonă. Nu putem confirma sau infirma numărul celor dispăruţi, dar sunt în jur de 300 de persoane", a spus căpitanul Nurur Rahman, coordonatorul echipajelor de salvare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările