Un virusolog chinez susţine că are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator VIDEO

Un virusolog chinez susţine că are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator VIDEO

Dr. Li-Meng Yan

Un virusolog chinez care a fugit în Statele Unite după ce a declarat public că Beijingul a minţit în legătură cu epidemia de Covid-19 susţine că are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator. Dr. Li-Meng Yan, un virusolog respectat din China, a anunţat că va publica în curând dovada că virusul a fost creat de om.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dr. Li-Meng Yan afirmă că a cercetat boala extrem de contagioasă, începând cu decembrie 2019. Ea a făcut dezvăluiri într-un interviu apărut vineri, 11 septembrie, în emisiunea britanică „Loose Women”.
 
Vorbind dintr-o „locaţie secretă”, dr. Yan a precizat că anul trecut lucra la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Hong Kong, când a fost rugată, în decembrie 2019, să studieze un grup de cazuri provenite de la un „virus necunoscut”. Ea a explicat că şi-a obţinut diplomele pe continent şi vorbea mandarina şi, de aceea, a primit sarcina să facă parte din grupul care investiga în secret ceea ce se presupune că era o nouă tulpină de pneumonie.
Doctoriţa Yan a afirmat că i-a raportat superiorului său, care era şi consultant pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), concluziile ei despre virusul necunoscut. Atât superiorii ei, cât şi OMS, nu ar fi avut niciun răspuns la raportul ei, însă au avertizat-o să „păstreze tăcerea” despre el.
 
Considerând chestiunea urgentă, doctoriţa a mai spus în intrerviu că ar fi contactat în ianuarie un celebru YouTuber chinez care stătea în Statele Unite. În expunerea către acesta, care era în limba chineză, ea a explicat că    guvernul chinez tocmai acoperea virusul COVID-19, că exista deja transmiterea bolii de la om la om, că  există un „virus puternic mutant” care va deveni epidemie în curând şi că  piaţa de fructe de mare din Wuhan şi gazdele intermediare ale virusului erau doar o acoperire a originii virusului.
 
„Ultimul lucru este că acest virus nu provine din natură. Acesta provine de la Institutul Militar din China care a descoperit şi deţinut unele coronavirusuri rele numite CC45 şi ZXC41. Pe baza acestui fapt, după modificări în laborator devine un virus nou”, a mai spus dr. Li-Meng Yan, potrivit The Science Times.
 
Dr. Li-Meng Yan, fost specialist în cadrul Universităţii de Sănătate Publică din Hong Kong, a declarat şi că autorităţile din China cunoşteau foarte multe informaţii despre coronavirus înainte de debutul pandemiei.
 
După ce şi-a exprimat în mod public părerea, virusologul a părăsit Hong Kong susţinând că se teme pentru viaţa ei. Într-un interviu acordat Loose Woman dintr-o locaţie secretă, Dr. Li-Meng Yan a declarat că guvernul chinez „a şters toate informaţiile ei din baza de date” şi le-a cerut colegilor ei să o discrediteze.
 
Pentru a demonstra clar că virusul a venit într-adevăr din laboratorul Wuhan, raportul ei ştiinţific va include secvenţa genomului virusului. Ea a explicat că secvenţa genomului unui virus este similară cu amprentele degetelor la oameni. Acest lucru va dovedi de ce coronavirusul a venit de la laboratorul din Wuhan şi „de ce sunt singurii care au făcut-o”, a mai spus cercetătoarea.
 
Mai mult, ea a dat asigurări că „oricine, chiar dacă nu are cunoştinţe de biologie, îl va putea citi, identifica şi verifica singur”.
 
„Este crucial pentru noi să cunoaştem originea virusului”, a spus dr. Yan, adăugând că, dacă omenirea nu îl poate depăşi, va fi „un pericol pentru viaţa tuturor”.
 
Virusologul a declarat în cadrul emisiunii că a fost unul dintre primii oameni de ştiinţă din China care a studiat virusul Covid-19 la finalul lunii decembrie 2019.Secretarul de stat Mike Pompeo a acuzat direct China că a scăpat virusul din laboratorul din Wuhan. ”Există probe imense că de acolo a plecat”, a insistat secretarul american de stat într-o declaraţie acordată postului ABC, însă a refuzat să spună dacă el crede că virusul ar fi fost eliberat în mod intenţionat de chinezi. În aprilie, preşedintele Statelor Unite a anunţat că serviciile secrete explorează posibilitatea ca originea noului coronavirus să fie în laboratoarele de cercetare din Wuhan, o ipoteză care a circulat până acum, dar care nu a fost argumentată cu dovezi încă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările