Un regizor chinez şi familia sa au murit din cauza epidemiei de coronavirus în Wuhan. Se aflau în autocarantină

Un regizor chinez şi familia sa au
murit din cauza epidemiei de coronavirus în Wuhan. Se aflau în autocarantină

FOTO AFP

Regizorul de film chinez Chang Kai împreună cu alţi trei membri ai familiei sale au murit din cauza coronavirusului. Chang Kai, sora sa, mama şi tatăl se numără printre ultimele victime cu profil înalt al bolii care a pornit în oraşul Wuhan, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chang Kai, în vârstă de 55 de ani, se afla în autocarantină împreună cu familia sa înainte de a se stinge din viaţă pe data de 14 februarie. Părinţii săi au decedat cu 2 săptămâni înainte. Sora regizorului a decedat la câteva ore după moartea acestuia, în timp ce soţia se află într-o stare foarte gravă. 

Regizorul chinez avea grijă de tatăl său după ce acesta s-a îmbolnăvit la sfârşitul lunii ianuarie şi nu au găsit paturi libere la mai multe spitale, a relatat revista chineză Caixin. Tatăl său a decedat pe data de 28 ianuarie fiind prima victima din familie răpusă de virus. Mama lui Chang s-a infectat cu coronavirus şi a murit câteva zile mai târziu. 

Aflat pe patul de moarte, Chang le-a transmis prietenilor săi un mesaj de dragoste descriind durerea prin care trece şi trimiţându-i toată dragostea fiului din Londra.

„Adio celor pe care îi iubesc şi celor care mă iubeau”, a fost ultimul mesaj al regizorului chinez adresat apropiaţilor săi. 

În regiunea Wuhan se află centrul focarului, ratele de deces de aici fiind mai mari decât în restul Chinei. Paturile din spitale sunt ocupate în totalitate şi foarte mulţi oameni se plâng că nu mai găsesc un loc liber, chiar dacă guvernul a construit spitale şi a improvizat centre medicale în mai multe spaţii publice.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că boala este relativ uşoară pentru 4 din 5 pacienţi, dar aproximativ 20% pot avea uneori simptome mai severe. Pacienţii suspectaţi de coronavirus sunt duşi în centrele de carantină cu sau fără voia lor. Coronavirus a infectat peste 73.000 de oameni, iar peste 2.000 de persoane au decedat, conform ultimelor date oficiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: