UPDATE: Arabia Saudită:Trei morţi după ce un atacator sinucigaş s-a detonat în apropierea moscheii principale din Medina

UPDATE: Arabia Saudită:Trei morţi după ce un atacator sinucigaş s-a detonat în apropierea moscheii principale din Medina

Atentatul a fost comis de un atacator sinucigaş. FOTO: Arhivă / Twitter

Un atacator sinucigaş s-a detonat luni seara în apropierea sediului forţelor de securitate de la Moscheea Profetului din Medina, al doilea cel mai sfânt oraş pentru musulmani. Doi agenţi de securitate şi-au pierdut viaţa, alături de atacatorul sinucigaş, în explozia care  areloc în ultima seară a Ramadanului, în timp ce musulmanii se pregătesc de festivalul Eid ul-Fitr.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacatorul şi-a parcat maşina în faţa unui spital din apropiere de Consulat în jurul orei locale şi a României 2.15 şi, la scurt timp după aceea, bomba pe care o avea montată pe el s-a detonat. Potrivit martorilor, el se afla la circa 20 de metri de poartă. Teroristul a murit pe loc, iar doi paznici din apropiere au fost răniţi uşor.

Alte trei explozii s-au auzit în zonă, a declarat un martor. Potrivit primelor informaţii, Poliţia a detonat controlat mai multe obiecte suspecte. O înregistrare video trimisă de un martor arată poliţişti care se ascund în spatele altor vehicule şi care îşi acoperă urechile înainte de o deflagraţie.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată, dar organizaţia teroristă Statul Islamic a comis o serie de bombardamente şi atacuri în Arabia Saudită, de la mijlocul anului 2014 încoace. În urma cu un deceniu, o campanie al-Qaida s-a concentrat pe cetăţenii occidentali care trăiau sau munceau în ţara arabă, principalul exportator de petrol din lume. Sute de oameni au fost ucişi atunci.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: