Un judecător s-a împuşcat în sala de tribunal imediat după anunţarea unui verdict. Cum îşi motivează gestul

Un judecător s-a
împuşcat în sala de tribunal imediat după anunţarea unui verdict. Cum îşi motivează gestul

FOTO Arhivă

Un judecător din Thailanda s-a împuşcat în piept în sala de tribunal după achitarea a cinci bărbaţi, motivându-şi gestul ca semn de dezaprobare faţă de presiunile la care a fost supus în timpul procesului, relatează „The Guardian“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imediat după achitarea a cinci bărbaţi acuzaţi de crimă, decizie luată din lipsă de dovezi, judecătorul Khanakorn Pianchana a scos un pistol şi s-a împuşcat în piept.

Înainte de incident, el a denunţat pe reţelele de socializare presiunile exercitate de superiorii săi pentru a-i declara vinovaţi pe cei cinci acuzaţi.

„În acest moment, alţi colegi judecători din curţi de primă instanţă sunt trataţi în acelaşi mod. Dacă nu pot să-mi respect jurământul, prefer să mor decât să trăiesc fără onoare”, scrie Khanakorn Pianchana.

Dus la spital, judecătorul a fost operat de urgenţă. El se află în stare stabilă acum.

În schimb, afirmaţiile lui au avut un ecou puternic în Thailanda, alimentând suspiciunile că judecătorii de rang înalt abuzează de poziţia lor pentru a obţine condamnări în interes politic.

Întrebat în legătură cu acest caz, un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei a declarat pentru „Bangkok Post“ că judecătorul a procedat astfel din cauza unor probleme personale şi stresului acumulat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: