Un caz nou de viol în grup scandalizează India: o tânără fotografă a fost agresată sexual de cinci bărbaţi în Mumbai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indienii au protestat la începutul acestui an faţă de cazurile şocante de viol în grup
Indienii au protestat la începutul acestui an faţă de cazurile şocante de viol în grup

O tânără fotografă a fost victima unui viol în grup la Mumbai, iar însoţitorul ei a fost bătut grav, într-un caz similar cu tragicul eveniment de la sfârşitul lui 2012 care a bulversat India, a anunţat autorităţile indiene, conform AFP.

Incidentul s-a produs într-un cartier vechi din oraşul Mumbai, când cinci bărbaţi au atacat joi seara o femeie în vârstă de 23 de ani care fotografia împreună cu un coleg, un imobil pentru o revistă.

Agresorii „l-au bătut pe bărbat, au legat-o şi au violat-o pe femeie, într-un loc izolat în cartierul Shakti Mills", a declarat un ofiţer de poliţie sub protecţia anonimatului.

Tânăra, căreia i-au fost produse răni interne, a fost internată la spital. Ea a putut să spună prenumele a doi dintre agresori, care au vorbit între ei în timpul agresiunii, a adăugat poliţistul.

„Mai mulţi suspecţi au fost interogaţi, dar nimeni nu a fost arestat", a precizat el.

În decembrie, o studentă în vârstă de 23 de ani a fost agresată cu sălbăticie, a fost bătută, violată şi după aceea aruncată pe trotuar de către cinci bărbaţi, la New Delhi. Partenerul ei a fost bătut, de asemenea. Ea a murit din cauza rănilor.

Acest caz a provocat un val de proteste în ţară, în care clasa mijlocie nu mai acceptă uşurinţa cu care justiţia şi autorităţile tratează violenţele cărora le sunt supuse femeile.

După luni de manifestaţii masive, Parlamentul indian a înăsprit legile, pedepsind infracţiuni de natură sexuală. Manifestanţii criticau totodată poliţia şi spitalele, acuzate că nu acordă suficientă atenţie infracţiunilor de natură sexuală.


Citeşte mai multe:

Fenomenul violului nepedepsit în India. De ce moartea unei femei este un punct de cotitură la nivel mondial

Protestele de pe străzile capitalei indiene Delhi au continuat astăzi, iar numărul participanţilor a crescut considerabil după ce autorităţile au anunţat moartea studentei de 23 de ani care a fost violată şi bătută cu răngi de şase bărbaţi într-un autobuz la jumătatea lunii decembrie.

India a adoptat pedeapsa cu moartea pentru cazurile de viol

Guvernul indian a aprobat legi mai dure pentru a descuraja violenţele sexuale împotriva femeilor, anumite cazuri de viol putând fi pedepsite chiar şi cu moartea.  Măsurile au fost luate ca un răspuns al liderilor la protestele publice care au avut loc după ce o tânără a decedat în capitala New Delhi în urma unui viol.

VIDEO Un politician indian acuzat de viol a fost dezbrăcat şi bătut în stradă

Mai multe femei au atacat joi un membru al Congresului indian. Politicianul se afla în custodia poliţiei, care tocmai îl aresta după ce acesta a fost acuzat că violase o femeie în noaptea precedentă.

Zece motive pentru care India are probleme cu violenţa sexuală

Cazul studentei în vârstă de 23 de ani, care a murit în urma unui viol brutal în New Delhi, a atras atenţia întregii lumi asupra problemelor de violenţă sexuală din India. Sute de indieni au ieşit în stradă pentru a o plânge pe tânără, iar poliţia a anunţat că cei şase bărbaţi arestaţi în legătură cu atacul au fost acuzaţi de crimă.

Studenta violată într-un autobuz din New Delhi a murit în spital, din cauza rănilor

Studenta de 23 de ani, victimã a unui viol colectiv în New Delhi ce a indignat India, a decedat sâmbãtã în urma rãnilor suferite, a anunţat spitalul din Singapore unde era îngrijitã.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite