Un bărbat a intrat cu o dubă în mulţime pe una dintre cele mai circulate străzi din Tokyo. Nouă persoane au fost rănite

Un bărbat a intrat cu o dubă în mulţime pe una dintre cele mai circulate străzi din Tokyo. Nouă persoane au fost rănite

Atacatorul a fugit, dar a fost prins după 20 de minute                                              FOTO: epochtimes.com

Nouă persoane au fost rănite la Tokyo, după ce un bărbat a intrat cu o dubă într-o mulţime adunată să celebreze Anul Nou pe una dintre cele mai populate străzi ale oraşului, scrie AFP. Atacatorul a fost prins.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de 21 de ani, Kazuhiro Kusakabe, conducea o dubă pe strada Takeshita, din celebrul cartier Harajuku. Conform unei televiziuni locale, bărbatul le-a spus poliţiştilor că a acţionat ca „răzbunare pentru pedeapsa cu moartea” şi că nu regretă, fără a oferi însă alte detalii.
„Nu a fost clar dacă se referea la o execuţie specifică sau la sistemul Japoniei de pedeapsă capitală”, a scris o agenţie de ştiri, citată de "The Epoch Times". În Japonia, au fost executaţi în 2018, 15 persoane, cel mai mare număr din ultimii 10 ani.

Un martor a explicat că a văzut mai mulţi oameni căzuţi pe jos şi că până să ajungă la locul impactului, poliţia şi paramedicii îşi făceau deja treaba. „Am văzut nişte oameni cum se prăbuşeau pe stradă. Pe măsură ce mă apropiam de scenă, mai mulţi oameni cădeau. Până să ajung la locul exact, paramedicii îi ajutau deja”. 

Un student a fost rănit grav în timpul atacului, fiind ulterior supus unei operaţii, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

Kusakabe a încercat să fugă de la locul faptei, însă a fost arestat 20 de minute mai târziu, fiind acuzat de tentativă de crimă. Strada pe care a avut loc incidentul, Takeshita, este considerată centrul cultural şi de modă al tinerilor din Japonia, atrăgând zeci de mii de turişti zilnic. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: