Racheta testată de Coreea de Nord la începutul lunii iulie, aproape să doboare un avion Air France cu 323 de pasageri

Racheta testată de Coreea de Nord la începutul lunii iulie, aproape să doboare un avion Air France cu 323 de pasageri

Test de rachetă efectuat de regimul de la Phenian FOTO Arhivă

Un avion al Air France cu 323 de pasageri la bord a traversat cu doar zece minute înainte locul prăbuşirii rachetei balistice intercontinentale nord-coreene testate la 4 iulie, transmite ABC, citând oficiali americani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Proiectilul a survolat spaţiul aerian utilizat de avioanele comerciale“, a denunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Devis, imediat după anunţul cu privire la primul test balistic intercontinental al regimului stalinist de la Phenian.

Racheta, de tip Hwasong-14, ar fi atins o altitudine de 535 de kilometri şi ar fi parcurs o distanţă de 510 kilometri, după care a căzut în partea centrală a Mării Japoniei.

Potrivit ABC, locul prăbuşirii acestei rachete a fost traversat cu numai zece minute înainte de un avion Boeing 777 al companiei aeriene Air France care asigura zborul 293 Tokyo-Paris. Avionul se afla la 144 de kilometri nord în momentul prăbuşirii rachetei nord-coreene.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un consideră un succes acest test, susţinând că poate atinge de-acum teritoriul american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: