Un an de la dispariţia avionului MH370: „Căutarea lui este cea mai complexă şi provocatoare din istoria aviaţiei“

Un an de la dispariţia avionului MH370: „Căutarea lui este cea mai complexă şi provocatoare din istoria aviaţiei“

Avionul care asigura cursa MH370 a dispărut de pe ecranele radarelor la 8 martie 2014

Premierul malaysian Najib Rizak şi-a exprimat duminică determinarea de a continua căutarea avionului MH370, dispărut în urmă cu un an, în timp ce un raport al anchetatorilor internaţionali nu a reuşit să ofere noi indicii privind soarta aeronavei companiei Malaysia Airlines, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un raport de 584 de pagini privind dispariţia avionului Boeing 777-200ER a prezentat date ale radarelor care arată că avionul a deviat de la rută şi detalii privind bateria balizei subacvatice a înregistratorului de zbor.
 
Anchetatorii au descoperit că bateria balizei subacvatice a înregistratorului de zbor, care ar trebui să emită un semnal în cazul prăbuşirii în apă, expirase în decembrie 2012 şi nu a fost înlocuită. Totuşi, raportul nu a identificat cauza definitivă a dispariţiei aeronavei, adăugând că nu există nimic suspect în dosarele financiare, medicale sau personale ale piloţilor şi celorlalţi membri ai echipajului.
 
Avionul care asigura cursa MH370 a dispărut de pe ecranele radarelor la 8 martie 2014, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, devenind unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviaţiei. Anchetatorii consideră că avionul, care avea la bord 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului, a deviat mii de kilometri de la rută, înainte de a se prăbuşi în ocean, în largul Australiei, notează Mediafax.
 
Operaţiunile de căutare, care s-au concentrat pe o suprafaţă de 60.000 de kilometri pătraţi de ocean, la aproximativ 1.600 de kilometri vest de oraşul australian Perth, nu au oferit nici un rezultat. Căutările în această zonă, unde experţii consideră că probabil s-a prăbuşit avionul, ar urma să se încheie în mai.
 
Dispariţia MH370 este fără precedent şi la fel este şi căutarea, de departe cea mai complexă şi provocatoare din punct de vedere tehnic din istoria aviaţiei“, a declarat premierul Najib într-un comunicat. „Împreună cu partenerii internaţionali, am urmărit puţinele dovezi care există. Malaysia rămâne hotărâtă să continue căutarea şi speră că MH370 va fi găsit“, a adăugat el.
 
În acelaşi timp, unele dintre rudele persoanelor aflate la bordul avionului dispărut au organizat ceremonii în memoria apropiaţilor lor. Poliţia din Beijing a fost implicată în ciocniri cu rude ale cetăţenilor chinezi de la bordul avionului, care se rugau la un templu, din cauză că au încercat să discute cu reporteri străini.
 
Familiile victimelor au mai denunţat în trecut acţiuni de hărţuire din partea poliţiei, care vrea să evite orice ameninţare la adresa stabilităţii sociale. Guvernul chinez a afirmat însă că va ajuta pe cât posibil familiile victimelor şi a precizat că operaţiunea de căutare nu va înceta.
 
Vicepremierul australian a declarat recent că operaţiunea de căutare nu va putea continua la nesfârşit, iar Australia, China şi Malaysia discută despre o eventuală încetare a misiunii, conchide Mediafax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările