Trump: Beijing mobilizează trupe la frontiera cu Hong Kong

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul din Hong Kong a fost ocupat de protestatari pentru a doua zi consecutiv, determinând anularea zborurilor. Pe Twitter, preşedintele american Donald Trump a scris că sunt mobilizate trupe în apropierea frontierei.

„Serviciile noastre ne-au informat că Administraţia Chinei transferă trupe la frontiera cu Hong Kong. Toată lumea trebuie să fie calmă şi în siguranţă“, a transmis Donald Trump pe Twitter.

Într-un mesaj anterior, liderul de la Casa Albă scrisese „Mulţi mă învinovăţesc pe mine şi Statele Unite pentru problemele din Hong Kong. Nu îmi dau seama de ce".

Beijingul pare să-şi piardă răbdarea cu privire la ceea ce se întâmplă în Hong Kong, după ce Guvernul aprecia luni că mişcarea de contestare din fosta colonie britanică a început să dea ”semne de terorism”. De altfel, forţe paramilitare chineze au fost filmate adunându-se la doar 30 de kilometri de Hong Kong, în oraşul Shenzhen, iar ONU a îndemnat Beijingul să dea dovadă de reţinere în reacţia sa faţă de manifestaţiile din fosta colonie britanică.

Protestele prodemocraţie din Hong Kong durează de peste două luni, ca reacţie la un proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite