Tensiuni în Orientul Mijlociu. Trei rachete au fost lansate dinspre Fâşia Gaza spre Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei persoane au fost rănite uşor la Sderot. Foto Arhiva Adevărul
Trei persoane au fost rănite uşor la Sderot. Foto Arhiva Adevărul

Trei proiectile au fost trase din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian, a informat sâmbătă noaptea Armata israeliană, precizând că două dintre acestea au fost interceptate de scutul „Domul de fier”, notează AFP.

Precedentul tir de rachetă din enclava palestiniană aflată sub controlul mişcării islamiste Hamas a avut loc la 29 noiembrie. Armata israeliană a vizat atunci o poziţie deţinută de Hamas în Fâşia Gaza, ca represalii la un tir cu rachetă asupra sudului Israelului.

Sâmbătă seară "trei proiectile au fost trase din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian. Două au fost interceptate de scutul Domul de Fier", a anunţat armata într-un comunicat, fără să ofere alte detalii.

Echipe de prim-ajutor au tratat trei persoane la Sderot, rănite uşor căutând să găsească adăpost după ce sirena de alertă s-a făcut auzită în acest oraş din vecinătatea Fâşiei Gaza, potrivit unui purtător de cuvânt al Magen David Adom, serviciile de salvare israeliene.

La 12 noiembrie, armata israeliană a ucis într-o operaţiune ţintită un înalt comandant al Jihadului Islamic, o altă mişcare armată din enclava palestiniană sub blocada Israelului.

Ca represalii, Jihadul Islamic a tras circa 450 de rachete în două zile spre Israel, dintre care un număr important au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă israelian, potrivit armatei care a replicat vizând ţinte ale Jihadului Islamic în enclavă.

După două zile de confruntări, care s-au soldat cu 36 de morţi în Fâşia Gaza şi niciunul în Israel, Jihadul Islamic şi statul evreu au convenit asupra unui armistiţiu fragil care a intrat în vigoare la 14 noiembrie.

Hamas şi Israel au dus trei războaie în enclavă, începând din 2008, potrivit AFP.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite