Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultimele 6 luni. În 8 zile încep Jocurile Olimpice

Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultimele 6 luni. În 8 zile încep Jocurile Olimpice

FOTO Shutterstock

Tokyo a raportat joi 1.308 noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, fiind cea mai mare cifră înregistrată începând din luna ianuarie. În 8 zile va avea loc deschiderea Jocurilor Olimpice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul a raportat peste 1.000 de cazuri pentru a doua zi consecutiv, număr care nu mai fusese înregistrat de 6 luni şi cu tendinţă de creştere de circa 30 de zile.

Tokyo se confruntă cu o revenire a cazurilor de săptămâna trecută, ceea ce a determinat guvernul să declare stare de urgenţă în capitală pentru evitarea răspândirii virusului, scrie Agerpres.

Jocurile Olimpice se vor desfăşura fără spectatori

Ca urmare a creşterii numărului de noi infectări, competiţia Jocurilor Olimpice se va desfăşura fără spectatori. Totodată, pe lângă sportivi, la ceremonia de deschidere s-ar putea să participe mai puţin de 1.000 de persoane.

După interzicerea spectatorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis pe 8 iulie să interzică şi prezenţa publicului japonez la întrecerile olimpice de la Tokyo şi din prefecturile vecine Kanagawa, Saitama şi Chiba.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările