Thailanda se pregăteşte de furtuna tropicală Pabuk, una dintre cele mai puternice din ultimele decenii

Thailanda se pregăteşte de furtuna tropicală Pabuk, una dintre cele mai puternice din ultimele decenii

FOTO EPA-EFE

Autorităţile thailandeze au suspendat serviciile de feriboturi şi au început să evacueze oamenii din zonele ce vor fi afectate de furtuna tropicală Pabuk, temându-se că aceasta ar putea fi cea mai puternică din ultimii 30 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este preconizat ca furtuna să lovească bine-cunoscutele plaje sudice thailandeze, în plin sezon turistic, informează The Guardian.

Deja a început să plouă în zona Golfului Thailandei şi oficialii au avertizat că sunt aşteptate ploi torenţiale şi vânturi puternice în 16 provincii, odată ce Pabuk va ajunge pe uscat, în cursul zilei de vineri.

În 1989, taifunul Gay a omorât peste 900 de oameni în Golful Thailandei.

Departamentul meteorologic thailandez a spus că furtuna va lovi coasta estică a sudului Thailandei, între zilele de joi şi sâmbătă, provinciile Surat Thani şi Nakhon Si Thammarat fiind cele mai expuse şi mai vulnerabile. Surat Thani cuprinde şi popularele insule turistice Koh Samui, Koh Tao şi Koh Phangan.

Autovehicule ale armatei au cercetat zonele de coastă din Nakhon Si Thammarat, joi seară, asigurându-se că nu sunt oameni rătăciţi ce trebuie evacuaţi din zonă.

„Am pregătit trei adăposturi şi la acest moment avem în jur de 1.000 de oameni în ele,” a declarat Kriangsak Raksrithong, un reprezentant al autorităţilor locale.

Departamentul meteorologic a anunţat că furtuna se deplasează spre vest, în Golful Thailandei, cu viteze maxime ale vântului de 65 de kilometri pe oră şi se pot forma valuri de la trei până la cinci metri în Golf şi până la trei metri în Marea Andaman.

„Vor fi precipitaţii abundente şi trebuie să fim pregătiţi în caz de inundaţii sau de un impact asupra transportului,” a declarat prim-ministrul Prayuth Chan-ocha. „Noi suntem pregătiţi, însă dacă ploile vor fi abundente, vom avea nevoie de ceva timp pentru a rezolva problemele.”

Furtuna a trecut în jurul amiezii zilei de joi la aproximativ 300 de kilometri de sud-vestul oraşului vietnamez Ho Chi Minh, fiind aşteptate ploi şi vânt puternic în delta Mekong, cea mai mare zonă producătoare de orez şi cultură acvatică a ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: