Thailanda: După un an de doliu, regele Rama al IX-lea „cel Mare“ va fi incinerat într-un palat funerar de 30 de milioane de euro VIDEO

Thailanda: După un an de doliu, regele Rama al IX-lea „cel Mare“ va fi incinerat într-un palat funerar de 30 de milioane de euro VIDEO

Crematoriul regelui Rama al IX-lea FOTO EPA

Mâine thailandezii îşi vor lua rămas-bun de la defunctul rege Rama al IX-lea, care a murit acum un an, după 70 de ani de domnie. Capitala Thailandei va avea parte de cele mai fastuoase funeralii din istoria sa, totul fiind pregătit până în cel mai mic detaliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

După 12 luni de doliu, thailandezii îşi vor lua rămas-bun de la Bhumibol Adulyadej, care a trăit între 5 decembrie 1927 - 13 octombrie 2016 şi a fost cunoscut ca regele Rama al IX-lea începând din 9 iunie 1946.

Ceremoniile funerare de mâine au fost pregătite până în cel mai mic detaliu de către echipe imense de arhitecţi şi muncitori.

Corpul defunctului rege va fi ars într-un crematoriu de aur, care reprezintă un adevărat palat cu nouă turnuri. În valoare de 25 de milioane de euro, construcţia aduce aminte de muntele legendar Meru, considerat sacru în hinduism, budism şi jainism.

Aproximativ 250.000 de persoane şi 30 de lideri străini vor asista la funeralii, care sunt prevăzute să dureze cinci ore.  

Locuitorii din restul ţării nu au fost uitaţi nici ei cu prilejul acestui eveniment. Guvernul thailandez, format în prezent din militari,  a construit 85 de replici ale crematoriului regal.

Bhumibol Adulyadej este fiul prinţului Mahidol Adulyadej. Născut în Statele Unite şi educat în Elveţia, el s-a întors în Thailanda după Al Doilea Război Mondial. Numele său înseamnă „putere incomparabilă“, iar în public era aclamat „cel Mare“. L-a succedat la tron pe fratele său, Ananda Mahidol, care a murit din cauza unei răni la cap provocate de o armă şi survenite în condiţii misterioase într-un dormitor al Palatului din Bangkok.

Actualul rege al Thailandei este Somdet Phra Boromma-orasathirat Chao Fa Maha Vajiralongkorn Sayammakutratchakuman, cunoscut ca Rama al X-lea, în vârstă de 65 de ani. Este al zecelea monarh al dinastiei Chakri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările