Tesla a început construcţia unei mega-uzine în China, prima în afara Statelor Unite

Tesla a început construcţia unei mega-uzine în China, prima în afara Statelor Unite

Automobilul Model 3 produs de Tesla FOTO Arhivă

Constructorul auto american Tesla, specializat în maşini electrice, a dat startul luni construcţiei unei mega-uzine în Shanghai, prima în afara Statelor Unite şi care îi va permite accesul la piaţa chineză, cea mai mare din lume, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondatorul şi patronul Tesla, Elon Musk, a anunţat luni începerea lucrărilor. „Suntem nerăbdători să demarăm astăzi procesul de construcţie a mega-uzinei @Tesla din Shanghai!“, a scris el pe contul său de Twitter.

„Scopul este de a termina construcţia în vara aceasta, de a începe producţia pentru Model 3 la sfârşitul anului şi de a atinge un volum mare de producţie în cursul anului viitor“, a precizat Musk, notând că modelele mai scumpe ale Tesla vor fi produse în Statele Unite.

Model 3 este mai compact şi mai puţin costisitor decât Model S şi Model X. Comercializat în SUA, acest model este aşteptat luna viitoare în Europa.

Patronul Tesla a participat la ceremonia de lansare a lucrărilor alături de oficiali din oraşul Shanghai, între care primarul Ying Yong.

Tesla devine astfel prima întreprindere care beneficiază de noua politică ce-i permite unui constructor auto străin să-şi stabilească în China o filială 100% proprie, a subliniat agenţia oficială China Nouă. Până în prezent, China impunea un parteneriat cu un actor local din domeniu.

Uzina Tesla va avea o suprafaţă de 865.000 de metri pătraţi.

Cu riscul căderii în mijlocul conflictului comercial sino-american, Tesla şi-a dezvăluit în iulie intenţia de a se dota cu o uzină cu o capacitate de producţie anuală de peste 500.000 de maşini în China, prima în afara Statelor Unite.

China a impus tarife vamale unor importuri în sectorul auto, dar le-a suspendat în decembrie, în urma armistiţiului convenit de Xi Jinping şi Donald Trump.

Ceremonia de începere a lucrărilor la „mega-uzină“ Tesla intervine în momentul în care o delegaţie americană se află la Beijing în scopul de a încerca să pună capăt conflictului comercial bilateral.

Potrivit Bloomberg, uzina va costa aproximativ cinci miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: