Talibanii oferă bani şi terenuri familiilor atacatorilor kamikaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sirajuddin Haqqani, ministru de Interne în guvernul taliban
Sirajuddin Haqqani, ministru de Interne în guvernul taliban

Talibanii i-au lăudat pe autorii atacurilor sinugigaşe care au murit în timpul războiului împotriva fostului guvern şi a aliaţilor săi occidentali şi au oferit familiilor acestora sume de bani şi promisiuni că vor primi teren, a anunţat ministerul de interne al mişcării talibane într-un comunicat.

Sirajuddin Haqqani, ministerul de interne în exerciţiu, pe capul căruia americanii au pus o recompensă de 10 milioane de dolari fiind considerat „terorist global”, s-a întâlnit cu familiile „atacatorilor-martiri“ la o ceremonie la hotelul Intercontinental din Kabul, care a fost ţintă atacatorilor kamikaze în 2018. În discursul său, ministrul a lăudat Jihadul şi sacrificiile martirilor pe care i-a numit eroi, informează Reuters.

Familiilor atacatorilor sinucigaşi li s-a dat îmbrăcăminte, 10.000 de afgani (111 dolari) şi le-au promis terenuri, a spus purtătorul de cuvânt Qari Sayeed Khosti.

Haqqani a preluat conducerea reţelei Haqqani de la tatăl său, Jalaluddin Haqqani, un grup militant afiliat talibanilor, care a fost învinuit de serviciile de informaţii occidentale pentru unele dintre cele mai sângeroase atacuri sinucigaşe din timpul  războiului. El este căutat pentru audieri de către FBI pentru un atac asupra unui alt hotel din Kabul în 2008, în care au fost ucise şase persoane, inclusiv un cetăţean american.

După victoria talibanilor asupra guvernului afgan susţinut de Occident, care s-a prăbuşit în august, militanţii Statului Islamic, aripa afgană, au efectuat o serie de atentate sinucigaşe împotriva moscheilor şi a altor ţinte, ucigând sute de civili.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite