Statul chinez va elimina toate echipamentele informatice străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China va avea o creştere a consumului de patru ori mai rapidă decât SUA

China a ordonat ca toate echipamentele informatice şi software-urile străine să fie eliminate din birourile guvernamentale şi instituţiile publice în următorii trei ani, potrivit Financial Times.

Directiva guvernului va reprezenta, cel mai probabil, o lovitură către companiile multinaţionale americane precum HP, Dell şi Microsoft şi oglindeşte tentativele similare ale Washingtonului de a limita folosirea tehnologiei chineze, bătălia comercială dintre cele două state transformându-se într-un război rece tehnologic.

Administraţia Trump le-a interzis companiilor americane să facă afaceri cu gigantul chinez de telecomunicaţii, Huawei, anul acesta şi Google, Intel şi Qualcomm au anunţat că vor îngheţa cooperarea cu Huawei.

Prin excluderea Chinei din „knowhow”-ul occidental, administraţia Trump a arătat că bătălia reală are legătură, de fapt, cu care dintre cele două superputeri va avea un avans tehnologic în următoarele două decenii.

Această este prima directivă de care se ştie la nivel public a Beijingului de a seta anumite ţinte care limitează folosirea de tehnologie străină în China, deşi măsura este parte a unei mişcări mai largi care presupune ca ţara să se bazeze mai mult pe tehnologia internă.

Financial Times informează că directiva presupune ca 20-30 de milioane de elemente hardware să fie înlocuite şi că procesul va începe din 2020. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite