Sri Lanka: deschiderea birourilor de vot pentru alegeri prezidenţiale

Sri Lanka: deschiderea birourilor de vot pentru alegeri prezidenţiale

Birourile se vor închide la 16.00 ora locală

Birourile de vot au fost deschise marţi în Sri Lanka pentru alegeri prezidenţiale care îl opun pe şeful statului Mahinda Rajapakse fostului său şef al armatei într-un climat tensionat după ce mai multe bombe au explodat în nordul insulei chiar înainte de începutul scrutinului.

Ştiri pe aceeaşi temă

La periferia capitalei Colombo, alegătorii făceau deja coadă cu o jumătate de oră înainte de începutul votului, care s-a deschis în toată ţara la 7.00 ora locală /1.30 GMT/, potrivit unor martori oculari, citaţi de AFP.

Birourile se vor închide la 16.00 ora locală.

Primele rezultate sunt aşteptate în cursul serii de marţi, în timp ce rezultatele definitive urmează a fi anunţate miercuri la amiază.

Cel puţin patru explozii au fost auzite la Jaffna, fost fief al minorităţii tamile, cu câteva ore înainte de începutul scrutinului, a indicat un observator al alegerilor.

Originea exploziilor nu a fost încă determinată, a precizat Sunil Jayasekara, membru al unui organism privat de supraveghere a violenţei în perioada electorală, CMEV.

Circa 68.000 de poliţişti şi 250.000 de funcţionari ai administraţiei vor superviza scrutinul care promite să fie strâns potrivit observatorilor.

Acestea sunt primele alegeri prezidenţiale organizate pe timp de pace în Sri Lanka după victoria contra rebeliunii separatiste tamile ce a pus capăt în mai 2009 unui conflict lung de 37 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările