Spitalul din India din care pacienţii vor să fugă: „Poţi să zaci până la moarte că nimeni nu va fi acolo să cheme un doctor” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La centrul improvizat pentru pacienţii COVID Sardar Patel de la marginea New Delhi pacienţii stau pe paturi de carton  FOTO captură video
La centrul improvizat pentru pacienţii COVID Sardar Patel de la marginea New Delhi pacienţii stau pe paturi de carton  FOTO captură video

Deşi pacienţii COVID-19 din India au nevoie disperată de tratament medical, condiţiile din unele spitale sunt atât de precare încât pacienţii sunt sfătuiţi să fugă de acolo. Goldi Patel, 25 de ani, însărcinată în 7 luni, a căutat un spital pentru soţul său extrem de bolnav, dar nu a găsit decât un pat de carton la spitalul Sardar Patel, un centru improvizat de tratament.

Goldi Patel a căutat trei zile un spital din capitala New Delhi care să-l ajute pe soţul său să respire, scrie CNN.

Dar nu a fost acceptat decât la spitalul şi centrul pentru pacienţi COVID-19 Sardar Patel unde soţul ei se teme că va muri, întrucât aici medicamentele sunt puţine şi nu are parte de prea multă îngrijire în afara oxigenului.

În jurul lui Sadanand Patel, în vârstă de 30 de ani, oamenii mor şi bărbatul, cu plămânii afectaţi în proporţie de 80%, este îngrozit când se gândeşte la propria soartă. 

„Sunt foarte speriat. Dacă starea mea devine critică, nu cred că vor putea să mă salveze”,  a spus Sadanand de pe patul de spital, respirând greu.

Puţini pacienţi mai reuşesc să găsească un pat în spitalele supraaglomerate iar cei care sunt primiţi în facilităţile de multe improvizate sunt terorizaţi de faptul că nu pot fi îngrijiţi - personalul medical e insuficient, iar resursele  - medicamente, oxigen - limitate.

În februarie oficialii au dispus închiderea Centrului de îngrijire Covar Sardar Patel, crezând că India a învins virusul. Când a devenit din ce în ce mai clar că nu este cazul, instalaţia cu 500 de paturi s-a redeschis pe 26 aprilie. Mass-media locale au raportat că, în ciuda numărului uriaş de pacienţi aşteptând în curtea spitalului , au fost primiţi  mult mai puţini oameni decât capacitatea acestuia. Înalţi oficiali din Ministerul Sănătăţii şi Poliţia de Frontieră Indo-Tibetană, care conduc centrul, nu au răspuns la cererea CNN pentru comentarii.

Sadanand a fost internat a doua zi după deschiderea spitalului. Când Goldi l-a vizitat câteva zile mai târziu, unitatea era aglomerată, a spus ea.

În sala stil depozit, unii pacienţi stau pe paturi din carton, iar medicamentele sunt limitate. Sadanand a spus că a interacţionat cu un medic doar o dată sau de două ori în trei zile de când a fost internat marţea trecută. A auzit doi bărbaţi din paturile din apropiere ţipând după medicamente doar pentru a muri în câteva ore când oxigenul lor s-a epuizat.

Până sâmbătă, a cincea zi a sa în centru, cel puţin cinci persoane din jurul său muriseră, a spus el. Un cadavru a zăcut pe un pat câteva ore înainte să fie luat.

Aproximativ 40 de medici şi 120 de paramedici au fost trimişi la acest centru.

"Guvernul crede că a deschis acest spital iar pacienţii de aici primesc tratament", a spus el. „Dar, de fapt, nu se întâmplă aşa ceva.”

Doctorii verifică pacienţii rar, a spus Sadanand, îngrijorat că ar putea deveni prea bolnav pentru a cere ajutor. Un pacient cu care mai stă de vorbă l-a sfătuit să plece din centru dacă se simte mai bine.

El a implorat atât doctorii cât şi pe soţia sa să-l mute de acolo speriat că va muri înainte ca medicii să ajungă la el. Soţia sa i-a adus medicamente şi i-a convins pe doctori să-i dea antibiotice pentru infecţia pulmonară ameninţându-i că se sinucide.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite