Soţia unui poliţist singaporez şi-a torturat şi ucis în bătaie menajera birmană. Ultimele clipe ale femeii de doar 24 de kilograme, surprinse de camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gaiyathiri Murugayan a recunoscut că şi-a înfometat, torturat şi în cele din urmă ucis în bătaie menajera birmană FOTO via The Strait Times
Gaiyathiri Murugayan a recunoscut că şi-a înfometat, torturat şi în cele din urmă ucis în bătaie menajera birmană FOTO via The Strait Times

Soţia unui poliţist din Singapore a recunoscut că şi-a înfometat, torturat şi în cele din urmă ucis în bătaie menajera birmană după ce la procesul de marţi au fost urmărite înregistrări înfiorătoare din casa familiei.

Procurorii cer închisoare pe viaţă pentru Gaiyathiri Murugayan, 40 de ani, acuzată de ucidere din culpă după ce şi-a omorât în bătaie menajera internă din Myanmar, o femeie de doar 24 de ani. 

Acuzarea numeşte acţiunile femeii „diabolice şi inumane” după ce la înfăţişarea de marţi au fost descrise scene înfiorătoare de bătăi zilnice şi tortură. Murugayan dispunea de menajera sa ca de o „păpuşă de cârpă, pe care o arunca de colo până colo”.

Femeia s-a declarat vinovată de toate cele 28 de capete de acuzare, inclusiv de ucidere din culpă. Soţul ei, poliţistul Kevin Chelvam, a fost pus în acuzare pentru abuz, mărturie falsă şi tentativă de a distruge probe.

Este doar unul dintr-o serie de cazuri de abuz asupra lucrătorilor străini care au avut loc în ultimii ani în Singapore, un oraş-stat înstărit, scrie BBC.

După 14 luni de muncă (mai 2015-iulie 2016), Piang Ngaih Don ajunsese să cântărească doar 24 de kilograme. Tănăra a fost torturată prin bătăi zilnice, deprivare de hrană şi somn, şi supusă la umilinţe relatează Strait Times.

Abuzurile au început în luna octombrie a anului 2015 şi au avut loc cu ştiinţa/participarea soţului şi a mamei principalei acuzate de moartea lui Piang Ngaih Don.Tânăra a slăbit 15 kilograme, pierzând 38% din masa corporală.

Ultima sa lună de viaţă a fost surprinsă pe camerele CCTV instalate de familie pentru a o monitoriza pe ea şi pe cei doi copii mici. Într-una din filmări, femeia se repede asupra ei în faţa copilului de 1 an.

Avocaţii femeii cer o pedeapsă redusă de 14 ani de închisoare motivând depresia declanşată de sarcina cu ultimul copil şi tulburările de personalitate obsesiv-compulsivă.

Gaiyathiri nu era mulţumită de munca menajerei considerând că e prea înceată, nu acordă suficientă atenţiei igienei personale şi mănâncă prea mult. Femeia o lua la bătaie de fiecare dată când menajera îi încălca regulile.

Înregistrările surprind scene înfiorătoare în care angajatoarea aruncă apă rece peste femeie, o loveşte cu diferite obiecte, o pălmuieşte, îmbrânceşte şi o calcă în picioare. De asemenea, o arde cu un fier de călcat şi o strânge de gât.

Mesele menajerei erau formate doar din pâine înmuiată în apă, alimente îngheţate şi orez. Avea  voie să doarmă doar 5 ore pe noapte şi trebuia să poarte mai multe măşti pentru a nu răspândi microbi.

În ziua de dinaintea morţii, Gaiyathiri şi mama ei au bătut-o, au aruncat cu apă rece pe ea şi au lăsat-o legată fără mâncare. Gaiyathiri i-a mai administrat o repriză de bătaie spre dimineaţă apăsând-o cu picioarele pe gât, sugrumând-o, ridicând-o de păr şi dându-i capul pe spate.

Când au găsit-o nemişcată după două ore, soţii au sunat la o clinică, minţind asupra situaţiei femeii pe care între timp au schimbat-o de haine. Un doctor al clinicii n-a putut decât să constate decesul şi a chemat o ambulanţă.

În urma autopsiei s-a stabilit că femeia murise asfixiată după ce a fost strangulată în mod repetat. Corpul său era plin de răni recente şi urme mai vechi de lovire. Tânăra avea un copil de trei ani şi nu mai muncise în afara ţării.

Ministrul Muncii din Singapore, Josephine Teo, a declarat că situaţia menajerei nu a fost cunoscută agenţiei de muncă în pofida numeroaselor consultaţii medicale. Aceasta a precizat că se vor face revizuiri ale protocoalelor medicilor astfel încât aceştia să raporteze suspiciuni de abuz, adăugând că ei au „datoria” să anunţe poliţia.

În Singapore lucrează circa 250.000 de muncitori străini, majoritatea provenind din indonezia, Myanmar şi Filipine.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite