Soluţii pentru criza de femei din China: Un profesor de economie propune legalizarea homosexualităţii şi ca bărbaţii săraci să împartă aceeaşi soţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO thenanfang.com
FOTO thenanfang.com

Un profesor universitar chinez a stârnit un scandal imens în ţara sa, după ce a propus legalizarea homosexualităţii şi ca bărbaţii săraci să împartă aceeaşi soţie, pentru a soluţiona dezechilbrul de gen şi pentru a preveni posibile tulburări sociale. În China, la fiecare 118 bărbaţi sunt 100 de femei, relatează agenţia Sputnik.

Propunerea a fost făcută acum câteva zile de profesorul universitar de economie Xie Zuoshi. „Bărbaţii cu un venit mare se vor căsători mai uşor, pentru că îşi permit o soţie. Pentru cei cu venituri mici, o soluţie ar fi poliandria“, scrie pe blogul său Xie, care predă la Universitatea Zhejiang.

De fapt, spune el, fenomenul nu este străin Chinei. „În unele zone rurale din China se întâmplă ca fraţii să împartă câte o soţie şi să trăiască fericiţi împreună“, explică profesorul universitar chinez.

Potrivit lui, o altă soluţie ar fi legalizarea homosexualităţii.

Propunerile sale au iscat critici pe Weibo, o reţea de microblogging similară Twitter. A fost efectuat chiar şi un studiu, iar 66,5% dintre cei 7.000 de participanţi s-au declarat împotriva poliandrei.

Conform estimărilor Biroului Naţional de Statistică, China va avea 1,4 miliarde de locuitori până în 2020 şi cu 33,8 milioane de bărbaţi mai mulţi decât femei.  Numărul mai mic de femei este o consecinţă a politicii copilului unic, care i-a determinat pe chinezi să păstreze feţii de sex masculin, pentru a-şi asigura continuitatea liniilor ereditare.

„Bineînţeles, putem să nu permitem căsătoriile poligamice, dar ar trebui să acceptăm o societate instabilă (...), cu 30 de milioane de bărbaţi singuri. Dacă acest fapt va genera probleme grave, atunci va fi din vina legii şi din cauza percepţiilor oamenilor“, avertizează el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite