Sistemul chinez de credite sociale a împiedicat 2,5 milioane de cetăţeni să-şi cumpere bilete de avion

Sistemul chinez de credite sociale a împiedicat 2,5 milioane de cetăţeni să-şi cumpere bilete de avion

Guvernul comunist chinez se mândreşte cu faptul că sistemul său de credite sociale împiedică 2,5 milioane de „entităţi discreditate” să cumpere bilete de avion şi peste 90.000 de oameni să achiziţioneze bilete la trenurile de mare viteză, doar în luna iulie a acestui an.

„China a restricţionat 2,56 de milioane de entităţi discreditate in a cumpăra bilete de avion şi 90.000 de entităţi din a achiziţiona bilete la trenurile de mare viteză, în luna iulie”, a scris pe Twitter Global Times,  oficiosul Guvernului chinez.

Cetăţenii chinezi sunt pedepsiţi prin scăderea scorului de credite sociale, dacă se angajează într-o serie de comportamente, care includ fumatul în trenuri, achiziţionarea de prea multe jocuri video, achiziţionarea de prea mult alcool, apelarea telefonică a unui prieten care are un credit social scăzut, criticarea guvernului, accesarea de websiteuri neautorizate, plimbarea unui câine fără lesă etc.

Din noiembrie 2018, 6,7 milioane de chinezi au primit deja interdicţii de a achiziţiona bilete de avion sau de tren. Acest număr pare să crească din ce în ce mai mult.

În ciuda faptului că mulţi deplâng sistemul Orwellian de credite sociale al Chinei, sunt unii care susţin o idee similară în Occident, unde oamenii sunt scoşi de pe anumite platforme sau nu mai pot participa la activităţi comerciale ca urmare a viziunilor lor politice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: