Seism de magnitudine 6,2 în Japonia, în apropiere de Fukushima

Seism de magnitudine 6,2 în Japonia, în apropiere de Fukushima

Un cutremur de magnitudine 6,2 pe Richter a avut loc miercuri seară în Japonia, în apropiere de Fukushima. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri, la 281 de kilometri sud-est de Kamaishi, în sudul insulei Honshu.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Rezidenţii din zonă au fost evacuaţi, însă pe măsură ce riscul formării unui tsunami s-a diminuat, aceştia s-au reîntors acasă.

Totodată, autorităţile au oprit temporar toate centralele nucleare, ulterior pornind cinci dintre ele.

Cutremurul a avut loc la ora 2:37, ora locală (20.37 ora României). Autorităţile japoneze au precizat că nu a fost emisă o alertă de tsunami, transmite News.ro.

Deocamdată nu există informaţii despre eventuale pagube sau victime.

În 2011, un cutremur de magnitudine 9 pe Richter, care a avut loc în Oceanul Pacific, la 70 de kilometri est de Japonia, a dus la formarea unui tsunami care a provocat accidentul nuclear de la centrala atomică Daiichi Fukushima.

Bilanţul cutremurului urmat de tsunami din 11 marte 2011 a fost de peste 15.000 de morţi, peste 6.000 de răniţi şi pagube de miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: