Scene de război la protestele din Hong Kong: un bărbat a înjunghiat mai multe persoane şi a muşcat de ureche un politician

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guliver / Getty Images / Anthony Kwan
FOTO Guliver / Getty Images / Anthony Kwan

Proteste violente faţă de guvern au avut loc în Hong Kong şi duminică, manifestanţii strângându-se într-un centru comercial unde au avut loc mai multe confruntări cu poliţiştii. În timpul ciocnirilor, un bărbat a înjunghiat câteva persoane şi a muşcat puternic urechea unui politician, sfâşiind-o, relatează Reuters.

GALERIE FOTO

Un lanţ uman în Cityplaza, centru comercial din Taikoo Shing, s-a transformat într-o confruntare cu poliţia, protestatarii şi forţele de ordine fugărindu-se pe scările rulante unde în urmă cu doar câteva minute se aflau familii cu copii mici.

Potrivit poliţiei, manifestanţii au vandalizat un restaurant din centrul comercial, după o serie de scandări paşnice în cel de-al 22-lea weekend consecutiv de proteste în Hong Kong.

Mai multe persoane au fost rănite, iar un bărbat cu tricou alb, despre care se crede că era atacatorul, a fost bătut cu bâtele de protestatari. Alt bărbat a fost văzut prăbuşit în sânge pe trotuar, în faţa mall-ului.

Printre răniţi se numără şi consilierul Andrew Chiu, care avea urechea însângerată, un alt politician, James To, explicând că bărbatul cu cuţitul l-a muşcat pe Chiu de ureche şi a înjunghiat alte persoane.

Politician ureche muscata Hong Kong  Stand News.

 FOTO Stand News.

James To a precizat că alţi răniţi sunt într-o stare mai gravă decât Chiu, care a fost văzut în transmisiile tv ţinând o bucată din urechea sa într-o pungă de plastic, cu mâinile însângerate. În exteriorul centrului comercial s-a găsit pe pământ un cuţit de bucătărie.

 Proteste Hong Kong FOTO AFP

FOTO AFP

Mai multe persoane au fost arestate, iar poliţiştii au folosit gaze lacrimogene în exteriorul East Hotel din Taikoo Shing, pentru a-I dispersa pe protestatari. Apoi, poliţiştii au plecat.

Poliţiştii nu mai sunt cum erau cândva. Vin aici şi ne agresează. Nu este corect, a afirmat una dintre manifestante, Julie, în vârstă de 24 de ani, arătându-le degetul mijlociu poliţiştilor.

Poliţia a folosit şi spray-uri cu piper către reporter atunci când aceştia s-au apropiat prea mult. Un jurnalist a fost arestat.

Protestele din Hong Kong au izbucnit în urmă cu cinci luni din cauza unei legi a extrădării. Proiectul de lege a fost retras însă maifestaţiile au evoluat.

Hong Kong aparţine de China, din 1997, când a fost cedat de Marea Britanie. Hong Kong este guvernat în formula „o ţară, două sisteme”, ceea ce permite oraşului libertăţi care nu se aplică în China.

Din iunie, când au început protestele, doi oameni au fost împuşcaţi şi răniţi de poliţie şi câteva mii, răniţi în confruntări. Peste 2.300 de persoane au fost arestate în această perioadă.

Din cauza tensiunilor, Hong Kong se confruntă acum cu prima recesiune în decurs de zece ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite