Restaurantele ambulante din capitala Thailandei, pe cale dispariţie. Turist: „Vor să transforme Bangkokul în Singapore“

Restaurantele ambulante din capitala Thailandei, pe cale dispariţie. Turist: „Vor să transforme Bangkokul în Singapore“

Restaurante ambulante în Bangkok FOTO Lionel Deconinck/ France Info

Primăria din Bangkok şi-a propus să schimbe imaginea metropolei şi a început cu mutarea restaurantelor ambulante din centru către periferie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Recomandate de ghidurile de călătorie şi preferate de turişti din lumea întreagă, restaurantele ambulante din Bangkok riscă să devină o amintire sau o sursă de poveşti. Nici măcar mult râvnita stea Michelin obţinută de un astfel de restaurant nu înduplecă autorităţile.

Conform Primăriei Bangkok, „situaţia nu mai poate continua“, iar planul actual prevede instalarea unor zone special amenajate pentru actualele restaurante ambulante. Până la amenajarea acestor zone, comerţul stradal cu mâncare este împins către periferie, transmite France info.

Autorităţile municipale îşi justifică demersul prin necesitatea de a „reda trotuarele pietonilor“.

În afară de soluţionarea problemei aglomeraţiei, autorităţile sunt nemulţumite de faptul că proprietarii celor peste 500.000 de restaurante ambulante nu plătesc taxe şi nu respectă standardele de igienă.

În pofida acestor justificări, măsura este deplânsă atât de locuitori ai capitalei Thailandei, cât şi de turişti.

„Cu cel mult 100 de bahţi (2,5 euro), am parte de o masă de prânz completă. Nu mi-aş permite aşa ceva în altă parte cu salariul meu de 13.000 de bahţi (330 de euro) pe lună“, spune angajata unei frizerii, citată de France Info.

„Vor să transforme Bangkokul în Singapore, unde totul este privat şi sub control! Vor să ucidă şarmul oraşului“, se revoltă şi un tânăr turist francez.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările