Raport: Mii de femei nord-coreene, vândute ca sclave sexuale în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
trafic de fiinte umane

Mii de femei şi fete nord-coreene sunt victimele traficului de carne vie şi au fost vândute pentru a fi soţiile bărbaţilor chinezi, pentru a practica prostituţia sau a transmite pe internet acte sexuale care au loc împotriva voinţei lor, potrivit unui raport, scrie CNN.

Investigaţia care aparţine organizaţiei nonguvernamentale Korea Future Initiative (KFI), cu sediul la Londra, include informaţii despre copile de 12 ani violate şi femei care sunt forţate să participe în partide de sex transmise pe internet.

Deşi dezertoarele au fost de mult timp ţintele traficului de fiinţe umane, problema a devenit din ce în ce mai gravă în ultimii ani, din cauza a ceea ce raportul consideră o creştere a cererii în China.

Nu există o statistică oficială privind numărul nord-coreenilor care părăsesc ţara şi se stabilesc în afara ei. Grupuri umanitare susţin că zeci de mii de nord-coreeni trăiesc în China ca refugiaţi, potrivit unui raport al ONU din 2014. KFI afirmă că numărul ar putea ajunge la 200.000.

KFI – o organizaţie nonprofit care se concentrează pe femeile nord-coreene, copiii şi minorităţile care sunt victime ale abuzurilor – estimează că 60 la sută dintre refugiatele nord-coreene din China sunt traficate ca sclave sexuale.

Un raport de 98 de pagini de la Human Rights Watch publicat în noiembrie a ajuns la concluzii similare ca cele ale KFI, în ceea ce priveşte riscurile cu care se confruntă femeile dezertoare.

Raportul KFI a fost întocmit în doi ani şi autorii au intervievat peste 45 de supravieţuitoare şi victime ale violenţei sexuale, ale căror mărturii au conturat imaginea unei „industrii ilicite complexe şi interconectate care acumulează profituri vaste din traficul de femei şi fete“.

Nord-coreeni care traversează graniţa în China îşi riscă vieţile pentru a reuşi. Ei nu sunt liberi să-şi părăsească ţara şi sunt pedepsiţi sever dacă fac acest lucru fără permisiune. Statul este despărţit de China şi Rusia de un râu şi paznici înarmaţi.

Dacă dezertorii reuşesc să ajungă în China, dar sunt prinşi după aceea, ei sunt repatriaţi forţat, pentru că China îi consideră migranţi din motive economice, nu refugiaţi care fug de persecutare. Nord-coreenii care se întorc se confruntă cu pedepse severe, tortură şi chiar condamnare la moarte, potrivit organizaţiilor pentru protejarea drepturilor omului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite