Racheta nord-coreeană testată s-a prăbuşit în mare, la 100 de kilometri de oraşul rusesc Vladivostok. Rusia şi China, îngrijorate

Racheta nord-coreeană testată s-a prăbuşit în mare, la 100 de kilometri de oraşul rusesc Vladivostok. Rusia şi China, îngrijorate

Autorităţile americane au calculat că racheta nord-coreeană s-a prăbuşit în Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de zona oraşului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se află şi baza principală a Flotei din Pacific a Rusiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Racheta balistică lansată de forţele regimului de la Phenian nu a reprezentat o ameninţare pentru teritoriul Rusiei, a anunţat Ministerul rus al Apărării, deşi oficiali americani au afirmat că racheta s-ar fi prăbuşit în mare, la doar aproximativ 100 de kilometri de oraşul rus Vladivostok.
 
 "Sistemele ruseşti de avertizare au detectat lansarea unei rachete balistice de pe teritoriul Coreei de Nord. Sistemele de avertizare au urmărit ţinta pe durata a 23 de minute, până la prăbuşirea acesteia în zona centrală a Mării Japoniei (la aproximativ 500 de kilometri de teritoriul Rusiei)", arată Ministerul Apărării de la Moscova.
 
"Acest test balistic nu a constituit un pericol pentru Federaţia Rusă", a precizat Ministerul Apărării, potrivit agenţiei de ştiri Tass.
 
 Potrivit unor surse nipone, racheta a zburat circa 30 de minute, prăbuşindu-se în Marea de Est (Marea Japoniei), la o distanţă de aproximativ 700 de kilometri.
 
Dată fiind distanţa străbătută de rachetă, testul balistic pare să fi fost un succes, au declarat experţi sud-coreeni.
 
Noul preşedinte al Coreei de Sud, Moon Jae-In, a convocat urgent o reuniune extraordinară a Consiliului pentru Siguranţă Naţională pentru a discuta despre acest eveniment.
 
China, singurul aliat al Coreii de nord, a reafirmat că se opune testelor nord-coreene.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său chinez Hi Jinping s-au declarat îngrijoraţi de tensiunile din peninsula Coreea, după ce Coreea de nord a testat duminică un nou proiectil, se bănuieşte o rachetă balistică.
 
Putin se află la Beijing pentru un summit comercial iar purtătorul său de cuvânt a declarat că cei doi lideri au discutat în detaliu situaţia din penisula coreeană şi creşterea tensiunilor.
 
Preşedintele american Donald Trump a declarat că „nu crede că Rusia se bucură” de ultimul test nord-coreean cu rachete. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: