Prinţul Playboy al Thailandei INFOGRAFIE

Prinţul Playboy al Thailandei INFOGRAFIE

Prinţul moştenitor al Thailandei Maha Vajiralongkorn Foto: Getty Images

În timp ce Thailanda îşi plânge regele, iar regenţa este asigurată de principalul consilier al defunctului monarh Bhumibol Adulyadej, prinţul moştenitor Maha Vajiralongkorn nu dă semne că ar dori să fie proclamat prea curând rege.

Potrivit premierului thailandez, Prayut Chan-o-cha, Maha Vajiralongkorn a cerut un răgaz pentru a respecta alături de poporul thailandez doliul în urma decesului tatălui său, care a condus monarhia thailandeză timp de şapte decenii.
 
Însă trecutul prinţului moştenitor, ajuns la vârsta de 64 de ani, precum şi viaţa pe care o duce acum în landul german Bavaria, unde îşi petrece cea mai mare parte a timpului, nu conduc spre ideea că acesta ar fi nerăbdător să se instaleze pe tronul Thailandei, o ţară care are nevoie de o figură unificatoare, având în vedere incertitudinile politice cu care s-a confruntat în ultimii ani.
 
Potrivit Focus online, prinţul moştenitor Maha Vajiralongkorn are o vilă la Tutzing, o localitate situată pe malul lacului Stanberg, dar mai deţine câteva proprietăţi în Bavaria. Iar motivul pentru care îşi petrece atât de mult timp în acest land german ar fi iubirea, scrie publicaţia citată. Actuala sa parteneră de viaţă ar fi, potrivit unor surse, o fostă stewardesă (din München) a companiei aeriene thailandeze.
 
O viaţă agitată
 
Viaţa amoroasă a prinţului moştenitor a fost însă foarte agitată şi deloc lipsită de controverse. De altfel, comportamentul lui a fost pus sub semnul întrebării chiar de către mama sa, regina Sirikit. „Fiul meu (...) este un pic dintr-un Don Juan. E un student bun, un băiat bun, dar femeile îl găsesc interesant, iar el le găseşte şi mai interesante“, a declarat ea în 1982, în timpul unei călătorii în Statele Unite. 
 
Cu trei căsătorii la activ şi având şapte copii, prinţul moştenitor al Thailandei este celebru şi pentru apariţiile sale excentrice. 
 
În iulie, tabloidul german „Bild“ a publicat imagini în care Maha Vajiralongkorn este suprins pe aeroportul din München, Germania, pe covorul roşu, îmbrăcat în blugi cu talie joasă şi un maiou care-i acoperea doar o parte a toracelui, lăsându-i la vedere numeroasele tatuaje temporare.
Sursa foto: Twitter @amosyee
 
În Thailanda, fotografia nu l-a ajutat deloc pe prinţ în ceea ce priveşte popularitatea. În acest context, unii oficiali şi-au exprimat îndoieli cu privire la autenticitatea fotografiei.
 
Dar nu este pentru prima dată când prinţul moştenitor este surprins în ipostaze care nu au de-a face cu rangul său.
 
Controverse aprinse au stârnit şi câteva fotografii din anul 2007, în care Maha Vajiralongkorn apare alături de cea de-a treia sa soţie, care poartă o lenjerie intimă sumară, la petrecerea dată la Palatul Regal din Bangkok în cinstea pudelului său Fufu - deţinător al rangului de mareşal al forţelor aeriene, scrie „Daily Mail“.
Prinţul moştenitor şi cea de-a treia sa soţie la petrecerea pentru Fufu Foto: The Daily Mail
 
În plus, se pare că Maha are şi un temperament nărăvaş. Biografia neautorizată a regelui Bhumibol, scrisă de jurnalistul Paul Handeley şi care face referire la prinţul moştenitor ca la un bărbat „violent“, a fost interzisă în Thailanda pe motiv că ar „afecta securitatea naţională“.
 
 
Un an de doliu naţional
 
În acest timp, Thailanda s-a transformat într-un regat al lacrimilor, guvernul decretând joi, imediat după anunţul decesului regelui, o perioadă de doliu naţional de un an. 
Joi, când s-a anunţat decesul suveranului, s-au înregistrat leşinuri şi scene de disperare (sus). Apoi, thailandezii au ieşit în haine cernite să se roage la Palat Foto: Getty Images
 
Zeci de mii oameni îmbrăcaţi în negru şi ţinând în mâini fotografii ale suveranului au ieşit încă de joi seara pe străzi pentru a ocupa poziţii de-a lungul traseului pe care, a doua zi, a fost transportat de la spitalul din Bangkok la Palatul Regal sicriul cu trupul regelui Bhumibol, a cărui domnie a durat şapte decenii.
 
Hainele negre, la mare căutare
 
Dornici să arate cât de mult şi-au preţuit regele, thailandezii s-au înghesuit să-şi cumpere veşminte negre, însă cererea a fost atât de mare încât a ajuns să depăşească oferta, şi, ca urmare, mulţi au recurs la piaţa neagră. 
 
În aceste condiţii, Ministerul Comerţului s-a văzut nevoit să facă apel la populaţie să nu mai cumpere haine de doliu până când producătorii reînnoiesc stocurile şi i-a avertizat pe cei care fac comerţ ilegal că riscă amenzi usturătoare.
 
Moartea monarhului este plânsă şi de televiziunile din Thailanda, care, la solicitarea executivului, au trecut la un program unic, în alb şi negru, pentru o perioadă de 30 de zile. De altfel, în următoarea lună, şi turiştii care vizitează Thailanda trebuie să dea dovadă de flexibilitate, notează CNN.
 
Chiar dacă serviciile publice vor funcţiona normal, nu vor mai fi organizate evenimente de amploare şi nici activităţi distractive. De asemenea, celebrul „district roşu“ din Bangkok a fost închis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările