Prinţesa Ayako a Japoniei renunţă la statutul regal pentru a se căsători. Cine este alesul

Prinţesa Ayako a Japoniei renunţă la statutul regal pentru a se căsători. Cine este alesul

Prinţesa Ayako FOTO Getty images

Prinţesa Ayako, în vârstă de 27 de ani, devine a doua membră a familiei imperiale a Japoniei care anunţă că se va căsători cu un bărbat care nu este de viţă nobilă, ceea ce o va face să renunţe la statutul ei regal, scrie CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii oficiali ai casei imperiale au anunţat marţi că a treia şi cea mai tânără fiică a răposatului Prinţ Takamodo, văr al împăratului Akihito, se va căsători cu Kei Moriya, în vârstă de 32 de ani, angajat al firmei de transport naval NYK Line. 
 
Cei doi s-au întâlnit în urmă cu un an şi se vor logodi pe 12 august, nunta urmând să aibă loc la Tokyo, pe 29 octombrie. 
 
Prinţesa Ayako, care are o diplomă de master în asistenţă socială, i-a fost prezentată lui Moriya de mama sa, prinţesa Takamodo, în decembrie trecut, potrivit casei imperiale. 
 
Prinţesa Takamodo i-a cunoscut pe părinţii lui Kei la un ONG local unde lucra şi a prezentat-o pe fiica ei în speranţa că va fi inspirată de activităţile dedicate bunăstării globale. Perechea a descoperit însă că avea mai multe în comun decât acest domeniu, cum ar fi schiatul, cărţile şi călătoriile. 
 
Potrivit legii imperiale japoneze, prinţesa va trebui să renunţe la rangul său odată ce va schimba jurămintele cu Moriya. Ea va primi o rentă de aproape un milion de dolari. 
 
Ayako nu este prima prinţesă din generaţia ei care urmează să părăsească familia regală. În luna mai 2017, a doua sa verişoară şi cel mai mare copil al împăratului, prinţesa Mako, a anunţat că se căsătoreşte cu Kei Komoro. Cuplul a amânat căsătoria pentru februarie anul acesta, considerând că nu sunt încă pregătiţi pentru acest pas. 
   
Kei Komuro şi Prinţesa Mako FOTO Getty Images
 
Ayako nu este direct descendentă a împăratului Akihito, care plănuieşte să abdice în 2019, aşa că nu beneficiază de aceeaşi atenţie ca prinţesa Mako. Logodna ei va ridica întrebări cu privire la viitorul moştenitorilor celei mai vechi case imperiale. 
 
În ciuda dezbaterii privind permiterea femeilor să acceadă la tron, naşterea prinţului Hisahito în 2006, primul băiat născut în familia imperială născut în 40 de ani, a încheiat orice discuţie.  
 
Dacă prinţesele Mako şi Ayako se căsătoresc amândouă cu oameni obişnuiţi, numărul membrilor familiei imperiale va scădea la 17, ceea ce va spori responsabilităţile celor rămaşi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările