Preşedintele din Filipine cere arestarea persoanelor nevaccinate care încalcă ordinele de a rămâne acasă

Preşedintele din Filipine cere arestarea persoanelor nevaccinate care încalcă ordinele de a rămâne acasă

Foto EPA-EFE

Guvernul din Filipine a înăsprit restricţiile anti-COVID-19 capitala Manila şi în mai multe provincii şi oraşe în această săptămână. Numărul infecţiilor s-a triplat în ultimele două zile, aşa că autorităţile au impus ca persoanele nevaccinate să rămână în casă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Rodrigo Duterte s-a declarat „îngrozit” de numărul mare de filipinezi nevaccinaţi care circulă în comunităţi. El a ordonat arestarea persoanelor neimunizate care nu respectă interdicţia de a nu ieşi pe străzi.
 
„Pentru că este o urgenţă naţională, este poziţia mea că putem reţine oamenii care nu au primit vaccinul”, a spus Duterte într-un mesaj preînregistrat joi. „Acum le dau ordine să caute acele persoane care nu sunt vaccinate şi doar să le solicite sau să le ordone, dacă puteţi, să rămână pe loc”.
 
„Şi dacă refuză şi iese din casă şi se plimbă prin comunitate sau poate peste tot, poate fi reţinut. Dacă refuză, atunci oficialul este împuternicit să aresteze persoanele recalcitrante”, a adăugat el, conform The Guardian.
 
Vaccinarea este voluntară în Filipine, iar până în prezent mai puţin de 50% din populaţie a fost imunizată complet. Preşedintele a spus că persoanele care refuză vaccinarea pun pe toată lumea în pericol, dar şi că virusul „galopează în comunitatea noastră, în ţara noastră şi în lume”.
 
Cunoscut pentru poziţia sa foarte vehementă faţă de antivaccinişti, Rodrigo Duterte a sugerat recent să fie denunţaţi cei care nu vor să primească serul împotriva COVID, iar „echipele imunizării” să intre peste ei în case şi să fie injectaţi în timp ce dorm. Anterior, preşedintele filipinez i-a ameninţat cu închisoarea pe cei care refuză imunizarea.
 
În conformitate cu restricţiile mai stricte, în vigoare până la jumătatea lunii ianuarie, rezidenţii nevaccinaţi trebuie să stea acasă, cu excepţia cazului în care cumpără produse esenţiale sau fac mişcare. Restaurantele, parcurile, bisericile şi saloanele de înfrumuseţare vor funcţiona la capacitate mai mică, în timp ce cursurile personale şi sporturile de contact sunt suspendate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările