Preşedintele Coreei de Sud: „A venit timpul să luăm în calcul interzicerea consumului de carne de câine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in FOTO EPA-EFE
Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in FOTO EPA-EFE

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a sugerat premierului că poate este momentul să interzică consumul de carne de câine, o practică tradiţională în ţara asiatică, însă criticată la nivel internaţional, scrie The Guardian.

Carnea de câine face parte din dieta sud-coreenilor de foarte mult timp şi se estimează că aproximativ un milion de câini sunt mâncaţi în fiecare an. Cu toate acestea, consumul a scăzut pe măsură ce tot mai mulţi oameni încep să perceapă câinii drept animale de companie, scrie Digi24. 

Produsele gătite din carne de câine sunt respinse de tinerele generaţii, iar activiştii pentru drepturile animalelor pun presiune tot mai mare pe autorităţi.

„Nu a venit timpul să luăm în calcul, cu prudenţă, interzicerea consumului de carne de câine?", l-a întrebat, luni, preşedintele Moon pe premierul Kim Boo-kyum, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene.

Întrebarea lui Moon către premier a venit în contextul în care acesta i-a prezentat şefului statului un plan de a îmbunătăţi sistemul de îngrijire al animalelor abandonate.

Legea care protejează animalele în Coreea de Sud are ca scop principal să prevină uciderea câinilor şi pisicilor, însă nu interzice consumul cărnii. Cu toate acestea, autorităţile au invocat această lege şi încălcări ale regulilor de igienă pentru a interveni la fermele de câini şi restaurante înaintea unor evenimente internaţionale, precum Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, care au avut loc la Pyeongchang.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite