VIDEO Preşedintele chinez Xi Jinping, prima vizită la un spital de la izbucnirea epidemiei de coronavirus

VIDEO Preşedintele chinez Xi Jinping, prima vizită la un spital de la izbucnirea epidemiei de coronavirus

FOTO EPA-EFE

Preşedintele Chinei Xi Jinping a vizitat luni un spital din Beijing unde sunt trataţi pacienţi infectaţi cu coronavirus într- o apariţie publică rară de la izbucnirea epidemiei, relatează BBC şi AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipat cu mască, preşedintele chinez a descris situaţia ca păstrîndu-se foarte gravă şi a cerut „măsuri mai drastice” de gestionare a epidemiei care a ucis peste 900 de oameni şi a infectat alţi 40.000. Duminică numărul morţilor într-o singură zi a atins 97, cea mai mare cifră de până acum.
 
Medicii de la Spitalul Ditan din Beijing i-au luat temperatura,  Xi Jinping a putut observa cum decurge tratamentul pacienţilor şi a vorbit prin videoconferinţă cu medicii din Wuhan.
 
„Trebuie să avem încredere că în cele din urmă vom câştiga lupta împotriva epidemiei” a fost citat liderul chinez spunând personalului medical al spitalului.
 
Ulterior preşedintele chinez a vizitat o comunitate rezidenţială din central Beijing pentru a „investiga şi dirija” eforturile de limitare a răspândirii virusului, a transmis CCTV citat de AFP. El a şi glumit spunând că nu ar trebui să-şi strîngă mâinile în aceste momente „speciale”.
 
Oficial premierul Li Keqiang este cel care coordonează grupurile de control ale epidemiei.
 
 
După ce măsurile drastice au închis oraşe întregi în provincia Hubei, întrerupând rute de transport în toată ţara, luni traficul  a devenit mai intens în Beijing şi Shanghai, în timp ce oraşul sudic Guangzhou va relua transportul public.
 
Totuşi şcolile şi universităţile rămân închise, în timp ce angajaţii lucrează în cea mai mare parte de acasă. 
 
Luni, un grup de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a sosit în China pentru a investiga situaţia epidemiei după două săptămâni de negocieri cu Beijing. Organizaţia a transmis că rata mortalităţii din cauza viruslui este în jur de 2 la sută.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: