Presa de la Phenian difuzează imagini cu dictatorul Kim Jong-un în plină acţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un prezidând o şedinţă consacrată noului coronavirus şi unui taifun FOTO STR/ AFP
Kim Jong-un prezidând o şedinţă consacrată noului coronavirus şi unui taifun FOTO STR/ AFP

Pe fondul unor speculaţii cu privire la problemele de sănătate ale lui Kim Jong-un, regimul de la Phenian a difuzat imagini în scopul de a arăta că liderul său conduce ţara.

Presă oficială de la Phenian a publicat miercuri imagini cu Kim Jong-un prezidând o şedinţă consacrată noului coronavirus şi apropierii unui taifun de coastele nord-coreene.

Aceste imagini ţin să contrazică noile zvonuri cu privire la faptul că dictatorul nord-coreean ar fi în comă, iar sora sa mai mică s-ar pregăti să preia conducerea regimului.

Zvonurile în acest sens au fost relansate de un fost consilier al defunctului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung.

Anterior, serviciile sud-coreene de informaţii au informat Parlamentul de la Seul că dictatorul din Nord a delegat o parte din atribuţii pentru a mai reduce presiunile existente asupra lui şi a scăpa de stres.

Conform agenţilor sud-coreeni, atribuţiile au fost delegate în mare parte către Kim Yo-jong, sora mai mică a liderului de la Phenian.

Totuşi, spun ei, sora dictatorului încă nu este considerată oficial drept succesoarea sa la conducerea ţării.

Cotidianul „Rodong Sinmun” a difuzat la rândul său imagini cu Kim în cadrul şedinţei, notând că acesta a evidenţiat „unele lacune” în eforturile de prevenire a noului coronavirus şi a cerut măsuri mai puternice pentru a remedia „carenţele”.

Luna trecută, Phenianul a ordonat izolarea oraşului Kaesong, din apropiere de frontiera cu Coreea de Sud, susţinând că a arestat un transfug care tocmai se întorsese ilegal din Coreea de Sud şi pe care îl suspecta că era infectat cu noul coronavirus.

Zvonuri cu privire la faptul că dictatorul nord-coreean s-ar afla în comă au circulat şi în aprilie, pe fondul unei dispariţii publice de câteva săptămâni

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite