Porcul care a supravieţuit 36 de zile sub darâmături, la cutremurul din 2008 din China, a murit de bătrâneţe. De ce e considerat simbol naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porcul chinez Zhu Jianqiang Foto EPA EFE
Porcul chinez Zhu Jianqiang Foto EPA EFE

Un porc care a devenit un adevărat simbol naţional în China, după ce a supravieţuit timp de 36 ​​de zile sub dărâmături, în urma unui cutremur din 2008, a murit la vârsta de 14 ani, scrie The Guardian.

Zhu Jianqiang, care înseamnă „porc cu voinţe puternice”, a ajuns faimos după ce a fost descoperit în viaţă după cutremurul cu magnitudinea de 7,9 înregistrat în sud-vestul provinciei Sichuan, la 12 mai 2008, scrie The Guardian

Cutremurul s-a soldat cu aproape 90.000 de morţi sau dispăruţi, iar povestea miraculoasă a porcului, care a supravieţuit cu o pungă de cărbune şi apă de ploaie, a fost primită ca un simbol al speranţei şi voinţei de supravieţuire.

Martorii au spus că Zhu Jianqiang, care era foarte tânăr atunci, slăbise atât de mult după zilele petrecute sub dărâmături, încât arăta mai degrabă ca o capră. Un muzeu din apropierea oraşului Chengdu a cumpărat porcul cu 3.008 de yuani (aproximativ 400 de euro), devenind o atracţie turistică pentru tot restul zilelor sale.

Însă miercuri seară a murit de bătrâneţe, a anunţat muzeul pe platforma Weibo din China, relatează The Guardian.

Zhu Jianqiang a trăit echivalentul a 100 de ani omeneşti, spune Global Times, citându-i pe cei care l-au îngrijit. 

A fost numit animalul anului în China, în 2008, deoarece „a ilustrat într-un mod atât de clar spiritul de a nu renunţa niciodată”.

Joi, până la prânz, hashtagul de pe Weibo „un porc puternic a murit” a atras aproape 300 de milioane de vizionări. Utilizatorii Weibo şi-au luat rămas bun de la „cel mai faimos porc din istorie”. „A fost într-adevăr un animal puternic, nu doar pentru că a supravieţuit cutremurului, ci şi pentru că a trăi 13 ani după aceea”, a scris un utilizator Weibo.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite