Peste 30 de răniţi în cutremurul din regiunea Tokyo

Peste 30 de răniţi în cutremurul din regiunea Tokyo

Japonia - arhiva foto

Peste 30 de persoane au fost rănite în cutremurul care a zguduit regiunea capitalei japoneze Tokyo, a cărei magnitudine a fost, potrivit Agenţiei Meteorologice japoneze (JMA), de 6,1, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Institutul american de geofizică USGS a estimat magnitudinea cutremurului la 5,9 pe scara Richter.
 
Seismul a fost resimţit în mare parte a estului Japoniei, a zgâlţâit clădiri şi a  declanşat alarme pe telefonul mobil, menite să le dea japonezilor timp să se pună la adăpost.
 
Epicentrul cutremurului, care a avut loc joi, la ora locală 22.41 (16.41, ora României), a fost localizat la o adâncime de 80 de kilometri, în departamentul Chiba, la est de Tokyo, potrivit JMA. USGS estimează că a avut loc la 61 de kilometri adâncime.
 
Agenţia pentru gestionarea catastrofelor şi indendiilor a anunţat vineri un bilanţ de 32 de răniţi - majoritatea răniţi uşor.
 
Incendii au fost semnalate într-o clădire şi la două rafinării, însă au fost controlate, a anunţat agenţia.
 
Circulaţia trenurilor locale, dar şi de mare viteză (Shinkansen) a fost suspendată imediat după seism, ca măsură de precauţie.
 
Întârzieri erau semnalate vineri în Gara Shinagawa, la Tokyo.
 
Verificări au avut loc în centrale nucleare, însă nu s-a semnalat nicio anomalie imediat.
 
”Vă rugăm să luaţi măsuri pentru a vă proteja viaţa şi să vă ţineţi la curent cu ultimele informaţii despre cutremur”, a scris pe Twitter premierul japonez Fumio Kishida, ales luni în Parlament.
 
Japonia se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o activitate seismică puternică în Asia de Sud-Est şi în bazinul Oceanului Pacific.
 
Ea are norme de construcţie stricte, pentru ca clădirile să poată rezista unor cutemure puternice.
 
Un cutremur de magnitudinea 6,1 a fost resimţit săptămâna trecută în largul coastei de nord-vest a Japoniei, care nu a cauzat pagube.
 
Japonia rămâne bântuită de cutremurul urmat de un tsunami devastator din 2011, soldate cu peste 18.500 de morţi, care au cauzat o catastrofă nucleară la Fukushima.
 
Citeşte şi: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările