Partidul premierului japonez câştigător în Senat, conform primelor exit-polluri

Partidul premierului japonez câştigător în Senat, conform primelor exit-polluri

Premierul japonez Shinzo Abe, conducatorul partidului liberal democrat FOTO Reuters

Primele exit-polluri ale alegerilor legislative din Japonia indică faptul că partidul premierului Shinzo Abe a câştigat majoritatea în Camera superioară a parlamentului japonez.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prim-ministrul conduce formaţiunea liberal-democrată, care împreună cu partenerul de coaliţie New Komeito, şi-a propus să obţină cel puţin 71 de locuri din cele 121 pentru care au fost organizate alegeri în Senatul japonez.

Dacă rezultatele exit-pollului se vor confirma, premierul japonez va putea controla ambele camere ale legislativului, pentru prima oară în şase ani.

Rezultatele oficiale vor fi anunţate luni. Conform primelor exit-polluri, coaliţia lui Abe are deja 130 de locuri din cele 242 ale parlamentului.


 Mai multe pe această temă

Japonezii îşi reînnoiesc Camera superioară

Urnele pentru alegerile Camerei superioare din Japonia s-au deschis duminică dimineaţă, sondajele acordând prima şansă formaţiunii politice din care face parte prim-ministrul Shinzo Abe, Partidul Liberal Democrat.

În prezent, niciun partid nu reuşeşte, de unul singur, să întrunească majoritatea mandatelor, cea mai mare formaţiune politică din ţară, Partidul Democrat din Japonia, fiind în opoziţie.  Cu toate acestea, partidele din opoziţie au avut suficientă putere prin alinaţe pentru a controla Camera superioară.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările