Pandemia COVID-19. Nord-coreenii susţin că sunt încă imuni la coronavirus. Ce alte ţări nu au anunţat cazuri de contaminare

Pandemia COVID-19. Nord-coreenii susţin că sunt încă imuni la coronavirus. Ce alte ţări nu au anunţat cazuri de contaminare

Phenian, capitala Coreei de Nord Captură  YouTube

Coreea de Nord, una dintre puţinele ţări din lume care încă nu au raportat cazuri de contaminare cu noul coronavirus, susţine că face teste şi nu are niciun rezultat pozitiv până acum, dar ţine în carantină peste 500 de persoane ca măsură de precauţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) afirmă că primeşte săptămânal informări din partea Ministerului nord-coreean al Sănătăţii. Potrivit OMS, Coreea de Nord are capacitatea de a depista coronavirusul SARS-CoV-2, datorită unui laborator din Phenian.

„La 2 aprilie, 709 persoane - 11 străini şi 698 de autohtoni - au fost testate pentru covid-19. Nu există niciun caz confirmat. În prezent, 509 persoane sunt în carantină - doi străini şi 507 autohtoni”, a declarat Edwin Salvador, reprezentantul OMS în Coreea de Nord.

„Din 31 decembrie, 24.842 de persoane au ieşit din carantină, dintre care 380 de străini”, a adăugat el, citat de Reuters.

Potrivit OMS, 206 ţări şi teritorii au anunţat cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2. Doar Coreea de Nord, Lesotho, Tadjikistan, Turkmenistan şi Yemen rămân, potrivit spuselor lor, în afara hărţii cu pacienţi de covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

Unii experţi se îndoiesc de faptul că statul nord-coreean, cuprins între China, leagănul epidemiei, şi Coreea de Sud, una dintre ţările asiatice cele mai afectate, nu a detectat încă niciun caz de contaminare.

Aproape 1,45 de milioane de persoane s-au infectat cu coronavirusul SARS-CoV-2 la nivel mondial, dintre care mai mult de 82.000 au murit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: