Pakistan: talibanii au împuşcat 21 de poliţişti răpiţi în urmă cu trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia pakistaneză a fost forţată să opereze în regiunea semi-autonomă în care talibanii din Pakistan au ucis în jur de 21 de poliţişti, răpiţi în urma unui atac asupra a trei baze ale forţelor guvernamentale, în apropiere de Peshawar, la graniţa cu Afganistan.

Conform BBC, doi dintre bărbaţii răpiţi, în urmă cu doar trei zile, au reuşit să scape, în timp ce unul se află în stare critică.

Aproximativ 200 de militanţi armaţi au invadat două dintre baze, joi, sechestrându-i pe poliţişti, luându-le armele şi incendiind clădirile. Doi poliţişti au fost ucişi chiar în timpul asaltului.

Un oficial al guvernului, Naveed Akbar, a transmis că trupurile celor ucişi au fost găsite la o distanţă de 4 km de locul de unde au fost răpiţi poliţiştii.

Acesta este al treilea atac în zona Pashawar, din ultima lună. Recent, nişte kamikaze au atacat aeroportul oraşului, omorând patru oameni, iar sâmbăta trecută un politician al Partidului Naţional Awami a fost ucis în timpul unei adunări. Alte şapte persoane au murit în urma unei explozii.

Incidentul s-a produs după ce vineri, un cap al talibanilor, Hakimullah Mahsud, a publicat un material video în care se oferea să deschidă negocierile cu Islamabad, refuzând totodată să renunţe la arme şi cerând ca Pakistanul să întrerupă orice legătură cu Statele Unite, înainte ca discuţiile promise să înceapă.

Talibanii au operat din regiunea tribală semi-autonomă, aflată de-a lungul graniţei cu Afganistan.

Guvernul pakistanez a transmis că peste 35000 de persoane au fost ucise, în diferite atacuri ale militanţilor islamici, după data fatidică de 11 septembrie 2001.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite