Operaţiunile de căutare a avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines au fost reluate

Operaţiunile de
căutare a avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines au fost reluate

Avionul Boeing 777 a dispărut pe 8 martie. FOTO topnews.it

Operaţiunile de căutare a avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, suspendate marţi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au fost reluate miercuri dimineaţa, în largul Oceanului Indian, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase state participă la aceste căutări: Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite, Japonia, China şi Coreea de Sud. În afară de navele chineze, cel puţin 12 avioane vor încerca să găsească zborul MH370.

„Astăzi (n.r. – miercuri),  căutările se vor extinde pe o suprafaţă de 80.000 de kilometri pătraţi”, a anunţat Autoritatea Australiană pentru Securitate Maritimă (AMSA).

Premierul australian,Tony Abbott, a asigurat că operaţiunile de căutare vor continua până când există speranţa de a găsi măcar ceva.

Potrivit datelor obţinute prin satelit şi de către echipele de căutare, avionul Boeing 777 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian, la vest de oraşul australian Perth. Compania de satelit Inmarsat şi Departamentul britanic de Investigaţii a Accidentelor Aviatice au oferit informaţii complexe anchetatorilor care, de peste 15 zile, se ocupă cu găsirea zborului MH370.

Şeful guvernului de la Kuala Lumpur nu a oferit detalii suplimentare, însă a ţinut să specifice că ultima localizare a avionului a fost identificată în sudul Oceanului Indian, „departe de orice posibilă pistă de aterizare“.

În cursul zilei de marţi mai multe zeci de personae s-au strâns în faţa ambasadei Malaeziei de la Beijing pentru a protesta faţă de decizia guvernului de la Kuala Lumpur de a nu oferi mai multe informaţii, cu toate că prim-ministrul Rajak a precizat că nu au noutăţi, potrivit BBC.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri şi membri ai echipajului. Potrivit Reuters, 152 de persoane din rândul pasagerilor sunt cetăţeni chinezi. 

Compania Malaysia Airlines (MAS) a înregistrat puţine accidente din momentul în care a intrat în acest segment. În octombrie, un bimotor Twin-Otter s-a prăbuşit la aterizare pe Insula Borneo, un accident soldat cu moartea copilotului şi a unui pasager, potrivit AFP.

În 1977, un alt aparat s-a prăbuşit în sudul Malaysiei, provocând moartea a o sută de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: