„Omul rachetă” dintr-o fotografie oficială cu liderul nord-coreean Kim Jong Un face senzaţie pe reţelele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: STR / AFP / KCNA VIA KNS
FOTO: STR / AFP / KCNA VIA KNS

Un soldat nord-coreean îmbrăcat într-o ţinută albastră mulată, surprins într-o fotografie oficială, a stârnit furori pe Twitter, relatează AP. Unii l-au numit „un supererou”, „o minge de tun umană” sau „omul rachetă”.

El poate fi observat printre aproape 30 de soldaţi care au pozat, luni, pentru o fotografie cu liderul Kim Jong Un în timpul unei expoziţii de sisteme de arme. Coreea de Nord a publicat fotografii ale evenimentului a doua zi.

Toţi purtau în general uniforme măslinii, culoarea comună pentru uniformele militare nord-coreene. Doar doi dintre ei purtau culori diferite - „supereroul” în costum albastru şi al doilea într-o uniformă bleumarin, ceea ce nu este atât de neobişnuit. Kim a îmbrăcat un costum negru.

Unii utilizatori de Twitter din Coreea de Sud, SUA şi din alte părţi au ironizat această apariţie, spunând că arată ca o „minge de tun umană” sau echivalentul nord-coreean al lui Captain America. Alţii l-au numit „supererou”, „căpitan RPDC”, acronimul oficial al Coreei de Nord, „om rachetă” sau membru al forţelor spaţiale nord-coreene (inexistente).

Deşi mass-media statului nord-coreean nu l-a identificat pe bărbat, se pare că acesta era de fapt un paraşutist, scrie pe Twitter Jeffrey Lewis, expert al Middlebury Institute of International Studies din Monterey.

Alte fotografii de la eveniment l-au arătat pe Kim privind un grup de avioane care zboară în formaţie în timpul unui spectacol aerian care a precedat expoziţia. Agenţia oficială de ştiri nord-coreeană oficială a declarat că un „paraşutist de top a arătat abilităţi de aterizare, fluturând steagul roşu al partidului pe cer”.

Fotografiile unui spectacol aerian anterior din Coreea de Nord arătau paraşutiştii îmbrăcaţi în ţinute similare de culoare albastră.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite