Oamenii de zăpadă au fost interzişi în Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţi din regiunea Aleghan, Arabia Saudită, fac un om de zăpadă FOTO AFP
Bărbaţi din regiunea Aleghan, Arabia Saudită, fac un om de zăpadă FOTO AFP

Zăpada a cuprins zone din provincia Tabuk, de lângă graniţa Arabiei Saudite cu Iordania, pentru al treilea an la rând. Însă un cleric a emis o lege potrivit căreia oamenii nu au voie să construiască oameni de zăpadă.

Un cleric proeminent din Arabia Saudită a dat naştere la controverse prin emiterea unei legi prin care se interzice construirea oamenilor de zăpadă, aceştia fiind descrişi ca anti-Islam.

Şeicul Mohammed Saleh al-Munajjid a declarat că nu este voie să faci o statuie de zăpadă, „chiar dacă este un joc amuzant“. El susţine că aceştia creează o imagine a omului, o acţiune considerată păcătoasă sub interpretarea sunnită strictă a Islamului din Arabia Saudită. 

Susţinătorii Şeicului au declarat chiar că ridicarea oamenilor de zăpadă „imită infidelii şi promovează dorinţa şi eroticul“.

Dumnezeu le-a dat oamenilor spaţiu să reprezinte ce vor, dar care nu este însufleţit, inclusiv copaci, vapoare, fructe, clădiri şi altele“, se arată în legea emisă de Şeicul Mohammed Saleh al-Munajjid, citată de ABC News.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite