O nouă ţară din Asia ia în considerare mutarea capitalei sale, din cauza aglomeraţiei şi a poluării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Thailanda ar putea fi următoarea ţară din sud-estul Asiei care să-şi mute capitala, după ce prim-ministrul Prayut Chan-o-cha a sugerat că o astfel de mişcare este posibilă în timpul mandatului său.

Inspirându-se de la vecina Myanmar şi planuri asemănătoare fiind formulate şi în Indonezia, prim-ministrul thailandez a sugerat că mutarea capitalei ar putea ajuta Bangkokul să-şi depăăşească provocările urbane din ce în ce mai numeroase.

La fel ca Jakarta, Bangkok este afectat de aglomeraţie, poluare, nivelurile în creştere ale mării şi traficul congestionat.

În timpul unui discurs de la Conferinţa „Conectarea Thailandei cu lumea” de pe 18 septembrie, generalul de armată retras din activitate a adus în discuţie două opţiuni pentru posibila măsură. „Prima este să găsim un oraş care nu este nici prea departe, nici prea scump ca să ne mutăm”, a spus el. „A doua este să ne mutăm la periferia Bangkokului ca să reducem aglomeraţia”.

Premierul thailandez a sugerat că mutarea guvernului la periferia Bangkokului ar putea ajuta la decongestionarea traficului şi la reducerea nevoii de a face naveta spre centrul oraşului.

Sugestia vine la câteva săptămâni după ce preşedintele indonezian Joko Widodo a anunţat că capitala administrativă va fi mutată de la Jakarta la Kalimantanul de Est, sau partea indoneziană a insulei Borneo.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite